Trabzon EURO 2024’ün öne çıkan şehri olur

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na talip olan Türkiye’nin adaylık dosyasında bulunan 9 kentinin vali ve büyükşehir belediye başkanları İstanbul’da bir araya geldi.

Trabzon EURO 2024’ün öne çıkan şehri olur

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na talip olan Türkiye’nin adaylık dosyasında bulunan 9 kentinin vali ve büyükşehir belediye başkanları İstanbul’da bir araya geldi.

 

Trabzon’un avantajlarına dikkat çeken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “EURO 2024 için şehir olarak üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yerine getirmeye hazırız” dedi.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın başkanlığında icra edilen “UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Adaylığı Koordinasyon Toplantısı” TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde düzenlendi. Adaylık dosyasında yer alan 9 kentin vali, belediye başkanları ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hazır bulundu. Koordinasyon toplantısında kentlerin vali ve büyükşehir belediye başkanları ile temsilcileri; TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş tarafından yapılan sunumla EURO 2024 adaylığı konusunda bilgilendirilirken, şehirlerin yükümlülükleri de hatırlatıldı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, toplantıda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “2010 yılında, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylık başvurusunda bulunurken henüz proje aşamasında olan stadyumlarımızın bugün çoğunu tamamlamış olmanın gururu ile adaylığımızı sürdürüyoruz. Son birkaç yılda yaklaşık 4 milyar TL'lik yatırımla gerçekleştirdiğimiz 31 stadyum projesiyle futbolda Avrupa tarihinde görülmemiş bir tesisleşme başarısına imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu organizasyonu alırsak ülkemize ve şehirlerimize ciddi katkı sağlamış olacağız. Değerli valilerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte yoğun şekilde çalışacağız. Bu milli bir görev. Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan gelmesi bizim için avantaj. İnanıyorum ki Türkiye Euro 2024'e ev sahibi olması durumunda, bölgesinde rol model ülke sıfatıyla ve Avrupa futboluna kattığı değerle bu şampiyona tarihine büyük bir farklılık katacak. EURO 2024 Türkiye'ye yakışır.”

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplantıdaki değerlendirmesinde Trabzon’un avantajlarına dikkat çekerken, EURO 2024 için şehir olarak üzerlerine düşen her türlü vazifeyi fazlasıyla yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti. Trabzon’un 41 bin 461 kişilik dev bir stadyuma ve spor kompleksine sahip olduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şehrimize Avrupa’daki en modern spor kompleksi ve stadyumlardan birini kazandırmıştır. Deniz doldurularak yapılan bu kompleks şehrimiz için ciddi bir avantajdır. Bunun yanında Trabzon gerçek bir spor şehridir ve çok sayıda spor tesisine sahiptir. Ayrıca EURO 2024 için şehir olarak üzerimize düşen ne varsa fazlasıyla yerine getirmeye hazırız. İnşallah ülke olarak EURO 2024’e ev sahipliği yapma hakkını kazandığımızda, Trabzon şampiyonanın öne çıkan şehri olacaktır” diye konuştu.

 

Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını 27 Nisan 2018'de UEFA'ya teslim edecek. UEFA Yönetim Kurulu ise EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkeyi Eylül 2018'de yapacağı toplantıda açıklayacak.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24