Soylu, Albayrak, Kaya ve Göktaş MKYK’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yenden Genel Başkan seçildiği AK Parti’nin 3.Olağanüstü Büyük kongresinde MKYK’da 4 Oflu isim yer aldı.

Soylu, Albayrak, Kaya ve Göktaş MKYK’da

16 Nisan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa değişikliği Halkoylamasıyla kabul edilen Partili Cumhurbaşkanı uygulaması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Ak Parti’ye üye olmuştu.

 

21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılan 3.Olağanüstü Büyük Kongrede de yeniden Ak Parti Genel Başkanlığına seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, böylece Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi olarak ilk partili Cumhurbaşkanı oldu.

 

Recep Tayyip Erdoğan böylece hem Ak Parti Genel Başkanı olarak Ak Parti’yi yönetecek hem de Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.

 

SULA GİTTİ, SOYLU GELDİ

Geçtiğimiz dönem AK Parti'den MKYK üyeliği yapan Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu yeni dönemde listede kendine yer bulamazken, Trabzon Milletvekili ve İçişleri Bakanı olan Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu MKYK üyesi oldu. 

 

Dernekpazarılı Enerji Bakanı Berat Albrayrak ise MKYK üyeliğini sürdürürken Genel Başkan Yardımcılarından Hayratlı hemşerimiz Erol Kaya ve AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Oflu hemşerimiz İsa Sinan Göktaş da MKYK'da yer alan isimler oldular.

 

İSA SİNAN GÖKTAŞ KİMDİR?

AK Parti’nin yeni MKYK’sında yer alan İsa Sinan Göktaş 1986 yılında Trabzon' da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Trabzon' da tamamladı.  2010 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.  2011 yılında başladığı İstanbul Ticaret Üniversitesi Özel Hukuk yüksek lisans programına devam etmektedir. 2010 yılında AK Parti Kadıköy Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı görevine atandı. 2011 yılında gerçekleştirilen AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde yeniden başkanlığa seçildi. 2015 yılında AK Parti İstanbul Gençlik Kolların' da İl Başkan Yardımcılığına seçildi. 2015 yılında AK Parti Gençlik Kolları 4. Olağan Büyük Kongresi ile Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğine seçildi. 2010 yılında kurucusu olduğu özel bir hukuk bürosunda serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.  

 

EROL KAYA KİMDİR?

AK Parti’nin yeni MKYK’sında yer alan Erol Kaya Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur. Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim dalında “Türkiye’de Yerel Yönetimler ve Reform Çalışmaları” konulu tezini hazırlayarak Yüksek Lisansını tamamladı. Pendik’te esnaflık ve bir dönem Pendikspor Kulüp Başkanlığı yaptı. 1994 – 2009 yılları arasında üç dönem İstanbul-Pendik Belediye Başkanlığı, altı yıl Uluslararası Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Kurucu Başkanlığını yaptı. 2009 – 2011 yılları arasında Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulundu. 24., 25. ve 26.  dönem İstanbul Milletvekilliği, T.B.M.M. Çevre Komisyonu Başkanlığı ve T.B.M.M. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Erol KAYA, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve T.B.M.M. 26. dönem İstanbul Milletvekilliği görevlerini sürdürmektedir. Yayınlanmış 6 kitabı bulunmaktadır. Belediyelerde Toplam Kalite Yönetimi Kentleşme ve Kentlileşme Muhafazakar Demokraside Yerel Yönetim Vizyonu Yerel Kalkınma Yönetimi Modern Kent Yönetimi Kurum Yönetiminden Kent Yönetimine Erol Kaya evli ve üç çocuk babasıdır

 

50 KİŞİLİK TAM LİSTE

Kongrede MKYK'ye giren isimlerin tam listesi ise şöyle;

Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Özben Gökçen, Öznur Çalık, Rabia Sezer Katırcıoğlu, Ravza Kavakçı Kan, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Vedat Demiröz, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış.

 

DİSİPLİN KURULU ÜYELİKLERİ

Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri Ali Özkaya, Ayhan Sefer Üstün, Bülent Gedikli, Emin Haberdar, Kerem Ali Sürekli, Metin Doğan, Murat Göktürk, Övünç Özkan, Sabri Öztürk, Serap Yahşi Yaşar, Zelkif Kazdal, yedek üyeliklere ise Hurşit Yıldırım, Mustafa Bilici, Oya Eronat, Salih Cora ve Salih Çetinkaya'dan oluştu.

 

Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeliğine Aziz Babuşçu, Vedat Bilgin, Nevzat Pakdil, yedek üyeliklere ise Tahir Öztürk, Figen Şaştı, aday gösterildi. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu için üyeliklere Ahmet Cemil Tunç, Selçuk Özdağ, Mehmet Erdem, Güldal Akşit, Yüksel Kavuştu, yedek üyeliklere ise Halide İncekara, Zeki Aygün teklif edildi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 7 yıl Önce

MKYK.YA SEÇİLENLERİ KUTLUYORUM ALLAHIM DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.ALLAHIM HAYIRLI ETSİN VE YOLUMUZ AÇIK OLSUN.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24