Sami Çakır Kocaeli’den Aday Adayı

2011 seçimlerinde Kocaeli’den AK Parti 8.sıra milletvekili adayı gösterilen Sami Çakır, 7 Haziran 2015’de yapılacak olan seçimler için yeniden aday oldu.

Sami Çakır Kocaeli’den Aday Adayı

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25.dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adaylığı yarışı sürüyor.  Aday adaylığı yarışında Of dışında yaşayan çok sayıda Oflu da partilere başvurularını yapmaya başladı.

 

Kocaeli’nin Kartepe İlçesinde iş hayatını sürdüren Sami Çakır, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için AK Parti’den aday adayı oldu.

 

Hatırlanacağı üzere Çakır, 22 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Ak Parti Kocaeli 8.sıra adayı olmuş ve meclise girme hakkını az bir oyla kaçırmıştı. 2011 yılından sonra da parti ile bağlarını koparmayan Çakır, Kartepe’de hatrı sayılır bir taraftar kitlesi oluşturmayı başarmıştı.

 

KARTEPE’DEN YOĞUN KATILIM 

Sami Çakır’ın AK Parti Kocaeli İl Binası’ndaki adaylık başvurusuna Kartepe’den yoğun katılım oldu. AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nın Kartepeli yönetim kurulu üyeleri, Kartepe Eski Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Ak Parti Kartepe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karbuz, meclis üyeleri ve mahalle teşkilatlarında yer alan çok sayıda partili katıldı. Çakır’ın adaylık başvurusunu Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Semşettin Ceyhan aldı.

 

BUNDAN SONRASI TAKDİR 

Çakır’ın adaylık başvurusunda kısa bir açıklamada bulunan Ceyhan, “Parti olarak başvuru yapan herkese eşit mesafedeyiz. 20 Şubat tarihine kadar başvuruları almaya devam edeceğiz. Muhtemelen de 28 Şubat’ta ya da 1 Mart tarihinde bir temayül yoklaması yapılacak. Ondan sonraki süreci ise genel merkezimiz yönetecek” dedi.

 

Sami Çakır’ın geçtiğimiz dönem 8.sıradan aday gösterildiğini hatırlatan Ceyhan, “Sami abimizle bundan önceki genel seçimde çalışma fırsatımız oldu. Birlikte aday adayı olmuştuk, kendisi 8.sıra adayımız oldu. Ben ise aradan geçen dört yılın sonunda AK Parti İl Başkanı oldum. Bundan sonraki süreç kader çizgisindedir” dedi.

 

TAKDİR ALLAH’INDIR

Ceyhan’ın ardından açıklamalarda bulunan milletvekili aday adayı Sabri Çakır, “Siyasete  Milli Selamet Partisi’nde başladığını ifade eden Çakır, ömrü boyunca çizgisini değiştirmediğini ifade etti. Geçtiğimiz dönemde 8.sıradan aday olduğunu hatırlatan Çakır, “Bundan sonrası için takdir Allah’ındır” dedi.  

 

Salondaki partililerin şiir isteğinde bulunması üzerine Çakır, Sezai Karakoç’un sevilen eserlerinden “Sürgün Ülkeden Başkentler Şehrine” isimli şiiri seslendirdi. Çakır’ın şiiri salonda büyük alkış aldı. Çakır’ın Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan için siyah kurdela takması da dikkatlerden kaçmadı.

 

Sami Çakır kimdir?

1958 yılında Of’ta doğan Çakır, Ballıca nüfusuna kayıtlı. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Siyasete 1973 yılında Milli Selamet Partisi Gençlik Kolları ile başladı. Refah Partisi, MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti ve ENSAR Vakfı’nda görevler aldı. Albaraka Türk Katılım Bankası`nda Konya, Adana ve Kocaeli Şube Müdürlükleri yaptı. 2011 yılındaki genel seçimlerde Ak Parti’den 8.sıradan milletvekili adayı gösterildi. Çakır, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin KELEŞ
Hüseyin KELEŞ - 9 yıl Önce

Allah muvaffak etsin.Selamlar

DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 9 yıl Önce

DEĞERLİ HEMŞERİM ŞANSIN BOL OLSUN İNŞALLAH SEÇİLİRSİN.MUTLU YILLAR.

İDRİS KELEŞ
İDRİS KELEŞ - 9 yıl Önce

Bu defa inşallah. Önceki seçimde kılpayı kaçıran Sami abimizi bu defa mecliste görmek istiyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24