Trabzonspor Kasımpaşa’yı 3 golle geçti

Süper Lig'in 15. haftasında İstanbul’da Kasımpaşa'ya konuk olan Trabzonspor, Burak Yılmaz, Rodallega ve Bero'nun attığı gollerle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Trabzonspor Kasımpaşa’yı 3 golle geçti

Süper Lig'in 15. haftasında Kasımpaşa’ya konu olan Trabzonspor rakibini 3-0 mağlup etti. 

45+1. dakikada Burak Yılmaz Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi: Juraj Kucka'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz, içeri girerek Syam Ben Youssef'u ekarte etti ve sol ayağıyla yakın köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Ramazan Köse'nin solundan köşede ağlarla buluşturdu. Böylece Burak Yılmaz, Süper Lig'de çıktığı 12. maçında 13. golünü kaydetti.

 

Trabzonspor, 90. dakikada Rodallega ve 90+4. dakikada Bero'nun attığı gollerle mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

 

Bu sonucun ardından Kasımpaşa 18 puanda kalırken, son 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Trabzonspor ise 25 puana yükseldi.

 

Kasımpaşa 0-3 Trabzonspor

 

Stat:

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler:

Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Erdem Bayık

Kasımpaşa:

Ramazan Köse, Popov, Omeruo, Ben Youssef, Veigneau, Sadiku, Pavelka, Neumayr (Dk. 73 Hasan Bilal), Trezeguet (Dk. 46 Etoundi), Eduok (Dk. 83 Rangel), Murillo
Trabzonspor:

Onur Recep Kıvrak, Pereira, Mustafa Akbaş (Dk. 62 Olcay Şahan), Hubocan, Mas, Kucka, Onazi, Abdulkadir Ömür, N'Doye (Dk. 85 Rodellaga), Yusuf Yazıcı (Dk. 70 Bero), Burak Yılmaz

Goller:

Dk. 45+1 Burak Yılmaz, Dk. 90 Rodallega, Dk. 90+4 Bero (Trabzonspor)
Sarı Kartlar:

Dk. 7 Pavelka, Dk. 57 Sadiku (Kasımpaşa), Dk. 74 Onazi (Trabzonspor)

 

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
8. dakikada Yusuf Yazıcı'nın ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kaleci Ramazan, topu son anda kornere çeldi.
13. dakikada Neumayr'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta topu arka direğe doğru ortaladı. Müsait durumdaki Trezeguet'nin kafa vuruşunda kaleci Onur, üzerine gelen topu kontrol etti.
22. dakikada Neumayr'ın kullandığı korner atışında savunmadan seken top ceza sahası dışının sağ çaprazında Eduok'un önünde kaldı. Eduok'un gelişine vurduğu topu kaleci Onur sağına yatarak kurtardı.
45+1. dakikada Trabzonspor öne geçti. Burak Yılmaz, Kucka'dan aldığı topla sağ kanattan ceza sahasına doğru hareketlendi. Bire birde rakibini geçen Burak, ceza sahasına girer girmez yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-1.

 

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
63. dakikada Abdülkadir Ömür'ün pasında ceza sahasının solunda topla buluşan N'Doye'un vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
74. dakikada Pereira'nın sağ kanattan yaptığı ortada kale sahasının önünde Burak Yılmaz'ın uygun pozisyonundaki kafa vuruşunda, kaleci Ramazan Köse üzerine gelen topu kontrol etti.
80. dakikada Olcay Şahan'ın yaklaşık 25 metreden çektiği sert şutta kaleci Ramazan Köse topu son anda kornere tokatladı.
89. dakikada Burak Yılmaz'ın kaptırdığı top sonucunda Popov'un savunma arkasına attığı topta Rangel, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Rangel'in vuruşunda kaleci Onur Kıvrak, iki hamlede topun sahibi oldu.
90. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye çıkardı. Olcay Şahan'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada altı pasın önünde Rodellaga, meşin yuvarlağa gelişine vurdu ve top kaleci Ramazan Köse'nin müdahalesine rağmen filelerle buluştu: 0-2.
90+4. dakikada Trabzonspor bir gol daha buldu. Pereira, sağ kanattan ceza sahasına girerek çizgiye kadar indi. Pereira, son çizgide topu kale sahasındaki Bero'ya çıkardı ve bu futbolcu meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi: 0-3.

 

MAÇTAN NOTLAR

 

BURAK YILMAZ ATMAYA DEVAM EDİYOR
Trabzonspor'un forveti Burak Yılmaz, gollerine Kasımpaşa karşısında da devam etti. Son 4 haftayı boş geçmeyen Burak Yılmaz, bu sürede rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Kasımpaşa karşısında 45+1. dakikada sahneye çıkan Burak, gol sayısını 13'e yükseltti. Burak son 4 haftada Osmanlıspor ve Antalyaspor'a 2'şer, Demir Grup Sivasspor ve Kasımpaşa filelerine ise birer gol gönderdi.

 

MUSTAFA AKBAŞ DEVAM EDEMEDİ 
Trabzonspor'un savunma oyuncusu Mustafa Akbaş Kasımpaşa karşısında maçı tamamlayamadı. Karşılaşmanın 59. dakikasında sakatlanarak kenara gelen Mustafa, tedavisinin ardından karşılaşmaya devam edemedi. Mustafa'nın yerine maçın 62. dakikasında oyuna Olcay Şahan girerken, teknik direktör Çalımbay, Mustafa'dan boşalan stoper pozisyonunu Kucka ile doldurdu.

 

RODALLEGA LİGDE GOLÜ HATIRLADI
Trabzonspor'un Kolombiyalı forvet oyuncusu Hugo Rodallega, ligde 7 hafta sonra fileleri havalandırdı. Rodallega, ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti. Tecrübeli futbolcu, ligde son golünü Beşiktaş deplasmanında kaydetmişti.

 

KASIMPAŞA 7 MAÇ SONRA SESSİZ
Kasımpaşa, ligde 7 maç aranın ardından fileleri havalandıramadı. Trabzonspor karşılaşması öncesinde sadece Osmanlıspor ve Galatasaray karşısında gol sevinci yaşayamayan Kasımpaşa, Trabzonspor'u da boş geçti. Lacivert-beyazlılar, ligde en son 7. haftada Osmanlıspor deplasmanında 3-0 kaybetmiş ve gol atamamıştı. Kasımpaşa ayrıca bu sezon ilk defa bir iç saha maçında taraftarına gol sevinci yaşatamadı.

 

ABDÜLKADİR, ÇALIMBAY İLE LİGDE İLK KEZ 11'DE
Genç futbolcu Abdülkadir Ömür, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ilk kez bir Süper Lig maçında 11'de oynadı. Bordo-mavililer, Çalımbay yönetiminde ligde 6 karşılaşmaya çıkarken, tecrübeli teknik adam bütün müsabakalarda genç futbolcuyu yedek soyundurdu.

 

Abdülkadir'e ligde sadece Osmanlıspor karşısında oynama şansı vermeyen Çalımbay, genç futbolcuyu 7. lig maçında ilk 11'de görevlendirdi. Abdülkadir Ömür, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev almıştı.

 

KEMAL ÖZDEŞ'TEN 2 DEĞİŞİKLİK
Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Trabzonspor karşısında takımını 2 farklı isimle sahaya sürdü. Tecrübeli çalıştırıcı, cezalı durumda bulunan Bernard Mensah'ın yanı sıra Veysel Sarı'ya da Trabzonspor karşısında ilk 11'de görev vermedi. Özdeş, geçen hafta cezalı durumda bulunan Loret Sadiku'nun yanı sıra Neumayr'a da ilk 11'de şans tanıdı.

 

LUCESCU MAÇI İZLEDİ
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kasımpaşa ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı izledi. Lucescu, karşılaşmayı yardımcısı Tayfur Havutçu ile takip etti. Trabzonspor'un eski iki başkanı Nuri Albayrak ve Mustafa Günaydın da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Öte yandan Kasımpaşa ile Trabzonsporlu futbolcular, sahaya "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" pankartıyla çıktı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24