Trabzonspor Beşiktaş’la 2-2 berabere kaldı

Süper Lig'in 7. haftasında oynanan dev maçta Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Nefesleri kesen mücadelenin ardından Beşiktaş 14, Trabzonspor ise 9 puana yükseldi.

Trabzonspor Beşiktaş’la 2-2 berabere kaldı

Süper Lig'de 7. Hafta maçında İstanbul’da Beşiktaş ile karşılaşan Trabzonspor, iki kez yenik duruma düştüğü maçta sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

 

Karşılaşmanın 13. dakikasında Beşiktaş, Talisca'nın attığı golle 1-0 öne geçti: Babel ile duvar pasına giren Talisca, ceza sahası yayı içerisinde topla buluşur buluşmaz sol ayağıyla topu ağlara gönderdi.

 

21. dakikada Trabzonspor, Olcay Şahan'ın attığı golle durum eşitledi: Abdülkadir Ömür'ün yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın gelişine çektiği şut Fabri'nin sağından ağlarla buluştu. Olcay Şahan, eski takımına attığı gol sonrası sevinmedi, siyah-beyazlı tribünler eski futbolcularını alkışladı.

 

26. dakikada Negredo'nun şutu üst direkten dönerken, ilk 45 dakika 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Beşiktaş ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Medel'in yerine Gökhan Gönül oyuna dahil olurken, Negredo yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

 

58. dakikada Beşiktaş, Jeremain Lens'in attığı golle karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Talisca'nın pasında ceza sahası yayının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Jeremain Lens'in gelişine çektiği şut  ağlarla buluştu. Öte yandan Hollandalı yıldız siyah-beyazlı forma ile ilk kez gol sevinci yaşadı.

 

Bu golden 2 dakika sonra Trabzonspor'un genç yıldızı Abdülkadir'in çok şık şutunda kaleci Fabri gole izin vermedi. 

 

Vodafone Park'ta son sözü 80. dakikada Hugo Rodallega söyledi: Pereira'nın ortasında, Rodallega'nın kafa vuruşu, kaleci Fabri'nin müdahalesine rağmen yan direğe çarpıp içeri girdi: 2-2.

 

90+4. dakikaya kadar nefeslerin kesildiği ve sayısız gol pozisyonuna sahne olan mücadele 2-2 sona erdi.

 

ZİRVENİN GERİSİNE DÜŞTÜ
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında evinde Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, zirvenin 5 puan gerisine düştü. Ligin 6. haftasında derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Trabzonspor karşısında da puan kaybı yaşadı.

Rakibi karşısında iki defa öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Beşiktaş, sahadan beraberlikle ayrıldı. Üst üste 2 haftada 5 puan yitiren siyah-beayzlı ekip, 19 puanla lider durumda bulunan Galatasaray'ın 5 puan gerisine düşmekten kurtulamadı. Beşiktaş, bu beraberlikle 14 puana yükseldi.

 

İÇ SAHADA YENİLMEZLİK 31 MAÇA ÇIKTI
Beşiktaş, ligde iç sahadaki yenilmezliğini 31 maça çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, evinde yaptığı son 31 lig maçında yenilgi görmedi. Süper Lig'de ev sahibi olduğu bir maçta son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Teleset Mobilya Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak alan siyah-beyazlı takım, bu yenilginin ardından oynadığı 31 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

 

Beşiktaş, 6'sı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim, 1'i Atatürk Olimpiyat, 24'ü de Vodafone Park'ta olmak üzere ligde evindeki son 31 maçta 26 galibiyet ve 5 beraberlikle 83 puan topladı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 78 kez havalandıran siyah-beyazlılar, 23 gol yedi.

 

SON 5 MAÇTA İKİŞER GOL ATTI
Beşiktaş, Vodafone Park'taki son 5 resmi maçında ikişer gol attı. Bu sezon Antalyaspor'a 2 gol atarak bu serisine başlayan siyah-beyazlı takım, ligde Bursaspor ve Atiker Konyaspor karşılaşmaların ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig karşısında ikişer golle sevindi. Beşiktaş, son olarak Trabzonspor karşısında fileleri iki kez havalandırdı.

 

TALİSCA, 4 MAÇ SONRA GOL ATTI
Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü atan Anderson Talisca, 4 maç sonra ligde bu sevinci yaşadı.

Ligin 2. haftasında Kasımpaşa filelerini havalandıran ancak sonraki Bursaspor, Kardemir Karabükspor, Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarında suskun kalan Talisca, 13. dakikada Trabzonspor karşısında golü buldu. Şampiyonlar Ligi'nde de 2 golü bulunan Talisca, bu sezon resmi maçlarda 4. kez fileleri havalandırdı.

 

LENS, İLK GOL SEVİNCİNİ YAŞADI
Siyah-beyazlı ekibe 2-1 üstünlüğü getiren golü atan Jeremain Lens, bu sezon ilk gol sevincini yaşadı. Sezonun ilk maçlarında etkisiz kalan ve fazla ilk 11'de oynama şansı bulamayan Lens, 58. dakikada şık bir vuruşla fileleri havalandırdı. Lens, takımının 2-1 önde olduğu sırada kritik bir pozisyonda gol atmayı başaramadı. Hollandalı oyuncu, 79. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı auta atarken, 80. dakikada Trabzonspor 2-2 beraberliği sağladı.

 

FABRİ DEVLEŞTİ
Siyah-beyazlı ekipte kaleci Fabricio Agosto Ramirez, 2 gol birden yemesine rağmen zaman zaman kritik kurtarışlara imza attı. Fabricio, takımının savunmada eksik yakalandığı anlarda başarılı kurtarışlarıyla rakiplerine 3. gol şansını vermedi.

 

GÖKHAN GÖNÜL İLK KEZ OYNADI
Beşiktaş'ta ikinci yarıda Gary Medel'in yerine oyuna dahil olan Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez forma giydi. Sezon öncesi bir operasyon geçiren Gökhan, forma hasretini Trabzonspor karşılaşmasıyla sonlandırdı.

 

NEGREDO YİNE ETKİSİZ KALDI
Beşiktaş'ta ilk 11'de görev alan Alvaro Negredo, yine suskun kaldı. İspanyol oyuncu, sadece ilk yarıda bir pozisyon buldu ancak şutunda üst direğe çarpan meşin yuvarlak üstten auta gitti. Negredo, 58. dakikada yerini Cenk Tosun'a bıraktı. Negredo'nun yedek kulübesinde koltuğu tekmelediği görüldü.

 

TRABZONSPOR'DA DA PUAN KAYIPLARI SÜRDÜ
Trabzonspor, iki kez geriye düştüğü maçta beraberliği sağlamasına rağmen son haftalardaki puan kaybını sürdürdü. Ligde son galibiyetini 4. haftada Gençlerbirliği'ni 3-1 yenerek alan bordo-mavili ekip, son 3 haftada 7 puan kaybı yaşadı. Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kalan ve geçen hafta evinde Aytemiz Alanyaspor'a 4-3 mağlup olan Trabzonspor, Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Bordo-mavili ekip ligde puanını 9'a yükseltti.

 

OLCAY ŞAHAN, GOLÜNE SEVİNMEDİ
Trabzonspor adına skoru 1-1 beraberliğe getiren Olcay Şahan, attığı golün ardından herhangi bir sevinç gösterisi yapmadı. Olcay, attığı gol sonrası kale arkasındaki Beşiktaşlı taraftarları selamlamakla yetindi. Siyah-beyazlı taraftarlar da Olcay Şahan'ı bu hareketinden dolayı alkışladı.

 

RODALLEGA'DAN BEŞİKTAŞ'A 5. GOL
Bordo-mavili ekibin ikinci golünü atan Hugo Rodallega, Beşiktaş'a karşı etkili oyununu sürdürdü. Teleset Mobilya Akhisarspor formasıyla siyah-beyazlı ekibe 3 gol atan Rodallega, Trabzonspor kariyerinde de Beşiktaş karşısında 2. kez gol sevinci yaşadı.

 

MAÇTA 8 SARI KART
Maçın hakemi Fırat Aydınus, karşılaşma boyunca sık sık sarı kartına başvurmak zorunda kaldı. Beşiktaş'ta Medel, Caner Erkin, Babel ve Tolgay Arslan, Trabzonspor'da ise Burak Yılmaz, Hubocan, Okay Yokuşlu ve Onazi sarı kart gören oyuncular oldu.

 

ŞENOL GÜNEŞ TRİBÜNDE
Beşiktaş, Trabzonspor ile oynanan önemli maçta bir başka eksikliği Şenol Güneş ile yaşadı. Fenerbahçe maçında hakeme yönelik sözlerinin ardından tribüne gönderilen ve 1 maç men cezası alan Güneş, bordo-mavili ekibe karşı takımın başında yer alamadı. Tecrübeli teknik adam, mücadeleyi tribünden takip etti. Şenol Güneş'in yokluğunda Trabzonspor karşısında siyah-beyazlı ekibi antrenör Şeref Çiçek yönlendirmeye çalıştı.

 

SOSA VE OLCAY ŞAHAN İLK KEZ VODAFONE PARK'TA
Trabzonspor'un ilk 11'inde yer alan Jose Sosa ile Olcay Şahan, Vodafone Park'ta ilk kez eski takımlarına karşı forma giydi. Geride kalan sezonlarda Beşiktaş kadrosunda yer alan iki oyuncu, bordo-mavili ekibe transfer olduktan sonra siyah-beyazlı taraftarın önüne ilk kez çıktı. Olcay Şahan, geçen sezonun devre arasında Trabzonspor'a transfer olurken, Jose Sosa ise 2016-2017 sezonun başında sorunlu bir şekilde siyah-beyazlı takımdan ayrılmıştı.

 

OLCAY'A DESTEK, BURAK YILMAZ VE SOSA'YA TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi eski oyuncuları Olcay Şahan'ı tribüne çağırarak kendisini alkışladı. Olcay da tribünlere yönelerek siyah-beyazlılara aynı şekilde karşılık verdi. Siyah-beyazlılar, Trabzonsporlu taraftarların tribünlere çağırdığı Jose Sosa ile Burak Yılmaz'a ise tepki gösterdi.

 

TRABZONSPOR'DA ONUR KIVRAK KALEDE
Trabzonspor'da ligin 5. haftasındaki Medipol Başakşehir maçı ile 6. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen kaptan Onur Recep Kıvrak, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Bordo-mavili ekipte Jan Durica, Okay Yokuşlu, Tomas Hubocan, Abdülkadir Ömür, Ogenyi Onazi, Juraj Kucka ve Joao Pedre da Silva Pereira da ilk 11'de görev aldı.

 

Trabzonspor'un yedek kadrosu ise Uğurcan Çakır, Emmanuel Mas, Theo, Volkan Şen, Castillo, Uğur Demirok, Matus Bero, Mustafa Akbaş, Hugo Rodallega ve Yuzuf Yazıcı'dan oluştu. Bordo-mavili taraftarlar da zorlu maçta takımlarını yalnız bırakmadı ve kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurdu.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24