Türk İş’ten ABD’nin Kudüs kararına tepki

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, yaptığı açıklamada ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınadı.

Türk İş’ten ABD’nin Kudüs kararına tepki

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, yaptığı yazılı açıklamada ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığı ve İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı sorumsuzca açıklamayı kınadı.

 

Gedikli açıklamasında; “Bu kararı büyük endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Bu karar uluslararası hukuka aykırıdır ve ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının açık bir ihlalidir. Filistin’in bağımsızlığını kazanması tarihi, vicdani ve beşeri bir zorunluluktur. Türkiye bunun savunucusu olmaya devam edecektir. Bölgede barış ve istikrar bakımından olumsuz yansımaları olacak bahse konu karar, barış zeminini tamamen yok etme riski taşımaktadır. ABD yönetimini, son derece olumsuz sonuçlar doğuracak olan bu yanlış kararı gözden geçirmeye ve Kudüs’ün çok kültürlü kimliğine ve tarihi statüsüne halel getirecek hesapsızca adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24