Trabzon’un yeni valisi Yücel Yavuz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Merkez Valiliği’ne atanırken Trabzon Valiliği’ne Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz atandı.

Trabzon’un yeni valisi Yücel Yavuz

2016 yılı Valiler Kararnamesi yayınlandı. Bir süredir yayınlanması beklenen kararname ile 50 ilin valisi değişirken 22 vali merkeze alındı. 26 valinin yeri değiştirilirken 24 ile yeni vali ataması yapıldı.

 

Kararname ile Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Merkeze alınırken Trabzon Valiliği'ne Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz atandı.

 

Vali Yücel Yavuz Kimdir?

1966 Safranbolu doğumlu olan Vali Yavuz, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği mesleğine Samsun Kaymakam Adayı olarak başladı. Rize-Ardeşen ve Bartın-Kurucaşile ilçelerinde Kaymakam vekilliği, Bartın-Ulus, Tunceli-Ovacık, Kastamonu-Araç, Erzurum-Oltu ve Bursa-Yenişehir ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.

 

Askerliğini uzun dönem yedek subay olarak ifa etti.  Kaymakam Adaylığı döneminde bilgi, görgü ve deneyim artırmak ve yabancı dil öğrenmek üzere bir yıl süreyle İngiltere’ye gönderildi. 2000 yılında Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları alanında Yüksek Lisans yapmak üzere yine bir yıllığına gönderildiği İngiltere’nin Exeter Üniversitesindeki eğitimini başarı ile tamamladı.

 

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve en son Bakanlık Hukuk Müşaviri olarak görev yapmakta iken 21 Mayıs 2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Gümüşhane Valiliğine atandı. Vali Yücel Yavuz evli ve iki çocuk babasıdır.  

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAYMAKAMLIK YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ.
DURSUN SULUKAN-EMEKLİ OF KAYMAKAMLIK YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ. - 8 yıl Önce

TRABZON VALİLİĞINE ATANAN SAYIN VALİME GÖREVİNDE BAŞARILAR,SAĞLIKLI VE SIHATLI YILLAR DİLERİM.SAYGILARIMLA.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24