Trabzon’dan Afrika ülkelerine Kur’an-ı Kerim yardımı yapıldı

“Dünya Kur’an Okuyor” kampanyası çerçevesinde toplanan Kur’an-ı Kerim ve Elifba’lar Trabzon’dan Afrika’ya götürülerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Trabzon’dan Afrika ülkelerine Kur’an-ı Kerim yardımı yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım, Trabzon Sivil İnisiyatifi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Afrika’da Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayanlar için düzenlediği “Dünya Kur’an Okuyor” kampanyası çerçevesinde toplanan Kur’an-ı Kerim ve Elifba’lar Trabzon’dan Afrika’ya götürülerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 

Hayrat İnsani Yardım Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Köroğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kampanyanın aralıksız olarak devam ettiğini kaydederken ilk etapta Trabzon halkının bağışlarıyla toplanan Kur’an-ı Kerim ve Elifba’lar ile bayramlık gıda ve ihtiyaç malzemelerinin dağıtımının Afrika ülkelerinde bayram vesilesi ile yapıldığını söyledi.

 

Köroğlu şunları kaydetti: “Kâinat kitabını anlamada en büyük yardımcı ve ahiret yurdunun samimi arkadaşı elbette ki yüceler yücesi Kur’an-ı Kerim’dir. İnsan-ı kâmil olma yolunda merhaleleri aşarken, Rabb’imizin (c.c.) huzuruna selametle çıkarken, kirlerden ve pisliklerden arınmanın yoludur Kur’an. İstiyoruz ki; Kur’an’ın nuru her yere dağılsın, onu okuyamayan kalmasın. Günümüz şartlarında bile ne yazık ki yoksulluk yüzünden Kur’an-ı Kerim’i kitap halinde eline alamamış Müslümanlar bulunmakta. Afrika’da ya da dünyanın herhangi bir köşesinde, elinde Kur’an-ı Kerim olmadığı için ağaç parçalarının ya da kumların üzerine yazdıkları sureleri ezberleyerek hafız olmaya çalışan kardeşlerimize, ihtiyacı olan kişilere 61 bin Kur’an-ı Kerim ve Elifbayı ulaştırmak için yollara düştük. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Hayrat İnsani Yardım, Trabzon Sivil İnisiyatifi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 8 Mart’ta başlatılan “Dünya Kuran Okuyor” çalışması çerçevesinde Trabzon genelinde şu ana kadar toplanan Kuran-ı Kerim ve Elifba’ları İhtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Ramazan ayı içerisinde Trabzon’dan Afrika’ya gittik. Heyetimiz, Trabzon halkının bağışı olan Kuran-ı Kerim ve Elifba’ları ihtiyaç sahiplerine Trabzon adına dağıtmıştır. Ayrıca Ramazan ve bayram münasebetiyle gittiğimiz ülkelerde iftar programı, kumanya yardımı ve yetim çocuklar için bayramlık hediyeler gibi yardım faaliyetlerinde bulunulmuştur. “Dünya Kuran Okuyor” kampanyasına destek olan başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere Trabzon Sivil İnisiyatifi üyelerine ve tüm bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24