Trabzon’da Tarihi Yapıların Korunması ve Güçlendirilmesi Sempozyumu

6. Tarihi Yapıların Korunması ve Güçlendirilmesi Sempozyumu’nda katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, bu konuda vazifelerini fazlası ile yerinme getirme gayretinde olduklarını kaydetti.

Trabzon’da Tarihi Yapıların Korunması ve Güçlendirilmesi Sempozyumu

6. Tarihi Yapıların Korunması ve Güçlendirilmesi Sempozyumu Trabzon’da başladı.

 

Sempozyumun açılış programında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu konuda vazifelerini fazlası ile yerinme getirme gayretinde olduklarını kaydetti.

 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon ve İstanbul şubelerince düzenlenen ve KTÜ’de başlayan sempozyumun yol gösterici olacağını belirten Gümrükçüoğlu, “Yıllar boyu var olan tarihi yapıların korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara hediye edilmesinde büyük emek veriliyor. Bu konu yıllar ve süreçlere bağlı olarak alanlara yayılıyor, koruma amaçlı imar planları yapılıyor. Şehrimizde de tarihi surlarımızın çevresinde eski tarihi şehrimizin alanını kapsayacak şekilde bunu yapmaya gayret ettik, ediyoruz. Bu konuda üzerimize düşen vazifeyi fazlası ile yerine getirme gayretindeyiz” dedi.

 

Sempozyumun katılımcılarına tarihi yapıların korunmasına olan katkılarından ötürü teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Bu koruma amaçlı imar planları ve tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili sizlerin yol göstericiliği, sempozyumlarınızın raporları, şehirleri geliştirmeye gayret edenlere bu hissiyatı ve bu bakış açısını yayıyor. Bu konuda büyük bir hissiyatla gayret ediyorsunuz. Eğer bu konunun paydaşları, en başta belediyeler sizin bu yol göstericiliğiniz ile birlikte tarihi yapıların korunması, geliştirilmesi, gelecek kuşaklara büyük bir miras olarak teslim edilmesini; şehirlerin imar planlarında ve yeni yapıların yapılmasında da o bakış ve o hissiyatla değerlendirecek olursa inanıyoruz ki bizden sonraki kuşaklara da şehirlerimizi daha iyi teslim edebiliriz. Bu sempozyumun neticeleri herkese örnek olmasını ümit ediyor, bu bilgi birikiminiz ve bu tecrübenizle birlikte iyi ki varsınız diyorum” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

 

6. Tarihi Yapıların Korunması ve Güçlendirilmesi Sempozyumunun açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra TMMOB Genel Başkanı Cemal Gökçe, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci, İller Bankası Bölge Müdürü Salih Devran, İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nusret Suna, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, akademisyenler ve öğrenciler hazır bulundu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24