Tabakhane’de hak sahiplerine 215 milyon TL ödendi

Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan kamulaştırmalardan dolayı hak sahiplerine toplamda 215 milyon TL ödeme yapıldı.

Tabakhane’de hak sahiplerine 215 milyon TL ödendi

Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan kamulaştırmalardan dolayı hak sahiplerine toplamda 215 milyon TL ödeme yapıldı.

 

Bölgede bulunan 680 binanın 672’sinin kamulaştırma işlemi tamamlanırken 639 binanın yıkımı gerçekleştirildi. TOKİ tarafından 27 Şubat’ta rekreasyon yapım ihalesi (Pazarkapı Kavşağını Kanuni Bulvarına bağlayacak olan yol da dahil olmak üzere) gerçekleştirilecek olan Tabakhane Vadisi, Pazarkapı Kavşağı ile Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) arasındaki kısımda kamulaştırma ve yıkım çalışmaları tümüyle tamamlandı.

 

Tabakhane Vadisi’nde, Pazarkapı Kavşağının kuzey kısmında kalan bölgede ise kamulaştırma ve yıkım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Bu alanda bulunan Kadınlar Pazarı da proje kapsamında yenilenerek en modern şekilde Trabzon’a kazandırılacak.

 

Reşadiye Kavşağı tamamlanmış olan bölgede, bu kavşağın doğu kısmında kalan Devlet Karayolu ve Pazarkapı Kavşağının da Karayolları tarafından yeniden düzenlenmesiyle bölgede en üst seviyede trafik akışkanlığı sağlanacak ve bir zamanların gece kondu alanı Karadeniz Bölgesinin en modern yaşam alanı haline dönüşecek.

 

OKUL VE ÖĞRETMENEVİ YAPILIYOR

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bölgedeki çalışmalara çok yönlü olarak devam ettiklerini söyledi.

 

Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “Tabakhane Vadisi’nde çalışmalarımıza çok yönlü olarak devam ediyoruz. Burada kentsel dönüşüme tabi tutulan alanın Hacıkasım Mevkii’ndeki bir kısmını TOKİ’den satın aldık. Satın aldığımız bu alanda Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulunu inşa ediyoruz. Yapım çalışmalarına devam ettiğimiz okul ve öğretmenevinin tamamlanmasının ardından tarihi Karagöz Meydanını yeniden Trabzon’umuza kazandırmış olacağız.

 

REKREASYON İHALESİ 27 ŞUBAT’TA

Tabakhane Vadisi’nin kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamladığımız Pazarkapı Kavşağı ile Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) arasındaki kısmın rekreasyon yapım ihalesi daha önce de açıkladığımız gibi TOKİ tarafından 27 Şubat’ta gerçekleştirilecektir. Burası için muhteşem bir proje hazırlanmış olup, ihale sürecinin sonuçlanmasının ardından yapım çalışmalarına ivedilikle başlanılacaktır.

 

KADINLAR PAZARI YENİLENECEK

Tabakhane Vadisi’nin Pazarkapı Kavşağının kuzey kısmında yer alan bölgesinde de kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamlama aşamasına getirmiş bulunmaktayız. Bu alandaki Kadınlar Pazarını modern şekilde Trabzon’umuzun ve bölgemizin hizmetinde sunmuş olacağız.

 

TRAFİK AKIŞKANLIĞI SAĞLANACAK

Bölgedeki Devlet Karayolu ve Pazarkapı Kavşağı da Karayolları tarafından yeniden düzenlenmektedir. Reşadiye kavşağının ardından, Devlet karayolu ve Pazarkapı Kavşağı’ndaki çalışmaların da tamamlanmasıyla bölgede trafik akışkanlığı en üst düzeyde sağlanacaktır.

 

GECEKONDU ALANINDAN YAŞAM ALANINA

Tabakhane Vadisi’nde yıllar önce başladığımız ve son aşamalarına geldiğimiz tüm bu çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bir zamanların gece kondu alanı, Karadeniz’in en modern yaşam alanı haline gelecektir. Tüm bu imkanları şehrimizin emrine sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, TOKİ Başkanımız ve Karayolları Genel Müdürümüze şehrimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum.” 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24