Tabakhane ihaleye çıkıyor

Kentsel dönüşüme tabi tutulmakta olan Tabakhane Vadisi’nde uygulanacak olan rekreasyon projesinin yapım ihalesi 27 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Tabakhane ihaleye çıkıyor

Trabzon bir büyük eser daha kazanıyor. Kentsel dönüşüme tabi tutulmakta olan Tabakhane Vadisi’nde uygulanacak olan rekreasyon projesinin yapım ihalesi 27 Şubat’ta gerçekleştiriliyor.

 

İhalenin sonuçlanmasının ardından kısa sürede yapım çalışmalarına başlanılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede bir zamanların gece kondu alanının Karadeniz’in en gözde yaşam alanı haline getirileceğini söyledi.

 

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarını sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız yer alacak. Bu yol ile birlikte, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlandığımız Pazarkapı Kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) arasındaki kısmının rekreasyon uygulama ihalesi TOKİ tarafından 27 Şubat’ta gerçekleştirilecektir. Karayolları tarafından yapılan ihale neticesinde Pazarkapı Kavşağı ile birlikte Devlet Karayolu da yeniden düzenlenmektedir. Bu dev çalışmalarımız tamamlandığında bölge, Karadeniz’in en gözde yaşam alanı olacaktır” dedi.

 

Tabakhane kentsel dönüşüm alanında uygulanacak olan rekreasyon projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bölgede uygulanacak olan proje ile eskiden beri var olan ancak gecekondu oluşumu ile kesintiye uğrayan doğal hava koridoru tekrar yeşile dönüştürülerek eski hüviyetine kavuşturulacağı gibi kültürel mirasımızın korunmasına ve tarihi dokunun ön plana çıkarılmasına büyük katkı sağlanacaktır. Proje kapsamında tasarlanan yeşil alanlar ile kent peyzajının ve fiziksel çevrenin geliştirilmesi, yakın çevrenin estetik kalitesinin yükseltilmesi ve halkın nefes alabileceği, dinlenebileceği rekreatif alanların oluşturulması öncelikli amaç olmuştur” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24