SGK işveren ve işçi borçları yeniden yapılandırılıyor

SGK İl Müdürü Aydın Gedikli, 2018/Mart ayı ve öncesine ait 4/a, 4/b ve 4/c sigortalılarına ait sigorta primleri, işsizlik sigortası primi ve idari para cezaları başta olmak üzere birçok borç türünün yapılandırma kapsamında olduğunu ifade etti.

SGK işveren ve işçi borçları yeniden yapılandırılıyor

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aydın Gedikli “7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Kanunla sigortalı ve işverenlerin, SGK’ya olan borçlarını daha kolay şartlarda ödemelerine imkan sağlandığını dile getiren Gedikli yapılandırmaya müracaatların 31 Temmuz 2018 tarihi mesai bitiminde sona ereceğini söyledi.

 

İl Müdürü Aydın Gedikli 2018/Mart ayı ve öncesine ait 4/a, 4/b ve 4/c sigortalılarına ait sigorta primleri, işsizlik sigortası primi ve idari para cezaları başta olmak üzere birçok borç türünün yapılandırma kapsamında olduğunu ifade etti.

 

Gedikli, prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin % 10’nunun en son 31.08.2018 tarihinde peşin ödenmesi halinde, kalan Yİ-ÜFE tutarının (% 90) silineceğini, taksitli ödeme seçeneği tercih edenlerin, ise borçlarını 2 taksitte ödemeleri halinde, prim aslının ve prim aslına uygulanan Yİ-ÜFE’nin % 50’sinin en son 31.10.2018 tarihine kadar ödenmesi halinde, kalan Yİ-ÜFE tutarının (% 50)  silineceğini söyledi.

 

İl Müdürü Gedikli, yapılandırmada Emekli sigortalıların, esnaf veya şirket ortağı olarak faaliyet göstermelerinden doğan SGDP borçlarının silineceğini, asılları ödenmiş alacakların, fer’ilerinin % 40’ının ödenmesi halinde kalan % 60’ının silineceğini ve kanun kapsamından çıkmış işyerleri için 31.12.2015 ve öncesine ait prim borç aslı 100 TL ve altındaki tutarlar ile bu alacaklara bağlı gecikme cezası ve gecikme zammı ile prim aslı tahsil edilmiş ancak gecikme zam ve cezası tutarı 200 TL ve altındaki Kurum alacaklarının tahsilinden vazgeçileceğini belirtti.

 

İl Müdürü Gedikli, 6552, 6736, 7020 sayılı Kanunlara göre yapılandırılan ve yapılandırmaları devam eden alacaklar için, bazı istisnalar hariç olmak üzere bu yeni yapılandırma hükümlerinden yararlanamayacaklarını ifade etti.

 

Borçluların kapsama giren Kurum alacaklarını yapılandırabilmeleri için 31/07/2018 tarihi mesai bitimine kadar ilgili üniteye/birime şahsen, posta veya 31/07/2018 tarihi saat 23.59’a kadar e-sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerektiğini söyleyen Gedikli, ödemelerin 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödenebileceğini belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu’na birikmiş borcu olan kişilerin bu önemli fırsattan muhakkak yararlanmalarını istediklerini ifade eden Gedikli, olası mağduriyetlerin yaşanmaması için vatandaşların müracaatlarını son güne bırakmamaları hususunda hatırlatmada bulundu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24