Sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz

Trabzon Sanatevi tarafından düzenlenen Uluslararası Sanat Günlerinin açılışında katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, sanatın, sanatçının ve sanat derneklerinin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz

Trabzon Sanatevi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Sanat Günlerinin açılışında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada; sanatın, sanatçının ve sanat derneklerinin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Türkiye’nin yanı sıra Gürcistan, İran ve Rusya’nın katılımıyla gerçekleştirilen 9’uncu Uluslararası Sanat Günlerinin Trabzon’un önemli bir kültürel zenginliği olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, “Çok güzel bir Trabzon gününde, 9’uncusu düzenlenmiş olan Uluslararası Sanat Günlerinin bu önemli organizasyonu nedeniyle Sayın Adnan Taç Başkanımıza ve diğer başkanlarımıza (sanat dernekleri başkanları) çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bugüne kadar olduğu gibi, görev yaptığım süre zarfında ve bundan sonra da sanat derneklerimizin ve Sanatevimizin ne eksiği varsa, elimizdeki imkânların el verdiği ölçüde yanlarında olduğumuz gibi aynı desteği sürdüreceğimizi de huzurunuzda söz vererek tekrar ediyorum. Bizler bugünlerle ve sizlerle (sanatçılarla) iftihar ediyoruz. Sayın Adnan Taç, ‘turizmi, kültürü, o kültürleri komşu ülkelerin paylaşmasını işte bu tarz etkinlikler sağlıyor’ dedi. Bu ifadelere harfiyen katılırken ayrıca belirtmek istiyorum ki; herkesin olamadığı sanatçılar, sanat sevdalıları bunların yanı sıra; savaşı ve zorbalığı yok ediyor, dünyaya barışı ve kardeşliği getiriyorlar. Bu münasebetle buraya teşrif edenlere her zaman sanatın yanında oldukları gibi bunu ömür sürdürmelerini, barışı ve kardeşliği, savaşların olmamasını sağlayacak en büyük aktörler olduklarını tekrar ifade etmek istiyorum. Gönlümüz sizlerle, iyi ki sanatçılarımız var. İyi ki sanat sevdamız var. Buraya teşrif etmiş sanatsever Trabzon halkı iyi ki var” diye konuştu.  

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24