Prof. Dr. Kerem Alkin’den Ekonomi Savaşları

TÜMSİAD Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen “Ekonomi Sohbetleri” programında konuşan Prof. Dr. Kerem Alkin, dünyada yaşanan ekonomi mücadelelerine getirdiği ilginç yorumlarla Trabzonlu işadamlarını bilgilendirdi.

Prof. Dr. Kerem Alkin’den Ekonomi Savaşları

TÜMSİAD Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen “Ekonomi Sohbetleri” programında Prof. Dr. Kerem Alkin “Küreselleşen Dünyada Türkiye Ekonomisi” başlıklı sunumuyla Trabzonlu İşadamlarıyla buluştu.

 

KUŞAK YOL PROJESİ

Prof. Dr. Kerem Alkin Çin'in soyunduğu yeni ipek yolu olarak bilinen kuşak yol projesinin olduğunu ifade ederek," Türkiye bu kuşak yol projesinin en önemli oyuncularından bir tanesi ve bu konuda ilginçtir 2030 yılına doğru kuşak yol projesinin üretmesi beklenen değer 21 trilyon dolar katma değer katacak devasal bir proje. Türkiye 21 trilyon dolar katma değer verilecek olan bu kuşak yol projesinde ilk insiyatifi alan ülke oldu. Bakü, Tiflis, Kars demiryolu projesini tamamlamak suretiyle. Aslında büyük işler yapıyoruz. Mega projeleri bundan sonraki 40-50 yıl içerisinde dünya ekonomisinde oyun kurucu özelliğimizi artırmak adına gerçekleştirmekteyiz. Yavuz Sultan köprüsünden raylı sistem geçiyor olması, Çanakkale köprüsünde raylı sistem geçecek olması öylesine düşünülmüş bir şey değil. Çünkü Türkiye bir çok ülkeden çok ciddi olarak bu raylı sistemler dahil olmak üzere kara ve demiryolu taşımacılığında büyük hamleler yapmaya devam ederse 21 trilyon dolarlık pastanın önemli bir kısmının bizim üzerimizden döndüreceğiz. Türkiye gibi bir ekonominin en az 2,5 trilyon dolarlık katma değeri kendi üzerine çekme anlamına geliyor. Türkiye ekonomisinin 2050 yılında 4,5 trilyon dolar seviyesinde bir büyüklüğe ulaşacağı öngörülmektedir. Son 15 yılda Türkiye ekonomisinin her gün gittikçe büyüdüğü ortada. Diğer ülkeler bu büyümeyi görüyor ve özellikle Çin ve Amerika'da, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesinden rahatsız oluyor" dedi.

Programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kapıcıoğlu, Semerkand Vakfı Bölge Başkanı Ahmet Kurt, TÜMSİAD Bölge Sorumlusu Mevlana Karali, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Semerkand Vakfı Trabzon Şube Başkanı Muhammed Siyah, TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, Beşir Derneği Trabzon İl Temsilcisi Yaşar Bankoğlu, Ensar Vakfı Trabzon Şube Başkanı Ömer Topaloğlu ve işadamları hazır bulundu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24