Önümüzdeki dönemde şehir merkezindeki hizmetler artacak

Başkan Gümrükçüoğlu, Büyükşehir statüsü öncesinde Trabzon il merkezinde mahalle olan yerleşim yerlerinin muhtarlarıyla yaptığı istişare toplantısında önümüzdeki dönemde şehir merkezindeki hizmetlerini arttıracaklarını söyledi.

Önümüzdeki dönemde şehir merkezindeki hizmetler artacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir statüsü öncesinde Trabzon il merkezinde mahalle olan yerleşim yerlerinin muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

 

Toplantıda konuşan Gümrükçüoğlu, önümüzdeki dönemde şehir merkezindeki hizmetlerini arttıracaklarını söyledi.

 

DOĞALGAZ VE İÇME SUYU ALANINDA

DEV ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Trabzon’un büyükşehir statünse kavuşmasıyla Trabzon il genelinde hizmette bira daha geri kalmış olan mahallelere ağırlık verdiklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Benim köyüm Yomra’nın Namık Kemal Mahallesi’dir. Eski ismi Mesona. Oranın muhtarı benden bir talepte bulunduğunda, ‘ben burayı en sona bırakmazsam kendi köyüne hizmet ediyorlar derler’ diyorum. Şimdi Trabzon şehir merkezi içinde aynı metodu uyguladık. 2009-2014 yılları arasında il belediye başkanı idim. İl Belediyesi döneminde yasal olarak bu sınırlar içine öncelik vermemiz münasebetiyle, büyükşehir yapılanması ile daha çok kırsal mahallerimize öncelik verdik. Bu noktalarda geri kalan hizmetleri tamamlamak istedik. Bunun bir sebebi de Ortahisar ilçe merkezinde doğalgaz ve su-kanalizasyon çalışmalarının hızla sürdürüyor olmasıdır. Doğalgaz çalışmalarına daha da hız vererek 2018’in sonunda şehir merkezinde yüzde 80-90 oranında bu çalışmaları tamamlamış olacağız. Trabzon şehir merkezi için yine çok büyük bir su projesi başlatmış bulunmaktayız. DSİ ile birlikte ana su isale hatları ve ana su depoları işini yürütmekteyiz Bu çerçevede bu yıl 6 ay boyunca ana hattan Beşirli istikametine doğru yolun yarılması ve tesisin yerleştirilmesi cihetinde çalışmalar sürüyor. Şehir içinde bazı hatlara girme planlaması da devam ediyor. Sistematik olarak her tarafı düzenli hale getirmeyi, bu altyapıdaki yolu kavşağı iyice hafriyat edipte tekrar tekrar asfaltını betonunu yapacağımıza mümkün olduğu kadar kaynak israfına sebep olmadan bu işleri yapmak istiyoruz. Bunları size açıklarken bu önümüzdeki çalışma mevsimlerinde şehir merkezimizin mahallelerine daha fazla yoğunlaşacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

 

MUTLAKA GERİ DÖNÜŞ YAPIYORUM

Değerlendirmelerinde Büyükşehir Belediyesinin 692 mahalle muhtarını bundan sonra mahallesinde ziyaret edeceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Benim kapım her zaman açıktır. Bizim yerlerimiz sizin yerleriniz. Buradan kaynaklanarak ifade etmek istiyorum ki, bana göre kamu kurumlarının size en yakın olanı belediyelerdir. Çünkü sizin kuruluşunuzdur… Geçen gün Muhtarlar Federasyonu Başkanımızla istişare yaptıktan sonra, Muhtarlar Dairesi Başkanımı çağırdım. Dedim ki, ‘692 muhtarımız için bir program yapacağız. Haftanın iki günü yerinizde olacaksınız, muhtarlarımız gelip bizlere iletmek istediğini dinleyip not alacaksınız. Haftanın diğer günleri muhtarlarımızı sırasıyla ziyaret edeceksiniz. Mahallenizde acil gördüğünüz hizmetler nelerdir? diye soracaksınız. Böyle bir arşiv oluşturacaksınız. Sonuçlarını da harfiyen takip edeceksiniz’ diye talimat verdim. Muhtarlar Dairesi Başkanlığımız bu programı bu hafta itibariyle yapacaklar. Muhtarlarımızın talepleri muhakkak ilgili birimlere iletilecek. Elbette yerine getirilmeyenler olabilir. Sırasıyla bu işler imkânlar ölçüsünde, aciliyet durumuna göre yapılıyor. Beni de her an arayabilirsiniz. Vatandaşın hastası olur, kazası olur, doğumu olur, cenazesi olur, mahallenizin acil ihtiyacı olur, bir tarafı su basar, önemli bir sıkıntı olur’ beni her an arayabilirsiniz. Ben sizin mesai arkadaşınızım. 692 muhtarımızın hepsi benim telefonumda kayıtlıdır. Beni aradığınızda cevap alamazsanız bilin ki ya toplantıyım, ya Meclis’teyim, ya da şehrimize hizmet alabilmek için bir Bakanımızın makamındayım. Arayıp ta bana ulaşamadığınızda bilin ki en kısa sürede size döneceğim. Beni arayan muhtarımla o an görüşemezsem mutlaka bir iki saat içinde geri dönüş yapıyorum” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24