Oğuzhan ailesi selin acısını yaşadı

Beşikdüzü'nde meydana gelen selde üç kişinin hayatını kaybederken, Of Çedaş İşletme Şefi Yusuf Oğuzhan’ın kardeşi Fatih Oğuzhan da hayatını kaybetti.

Oğuzhan ailesi selin acısını yaşadı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaşanan sel felaketinde üç vatandaş hayatını kaybederken Beşikdüzü’nde hayat adeta felç oldu.

 

Sel felaketinin ardından Beşikdüzü’ne giden İçişleri Bakanı Oflu hemşerimiz Süleyman Soylu, afeti yerinde inceledi ve yürütülen sel temizleme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Soylu, Beşikdüzü'nde dün yaşanan sele ilişkin, "İlk andan itibaren belediyelerimiz, bütün kurumlarımız zararın daha az olması, tedbirlerin alınması için yoğun bir çaba ortaya koydular" dedi.

 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta ve Salih Cora ile Beşikdüzü'ne giden Bakan Soylu, ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

 

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'ndan ilçedeki durum hakkında bilgi alan Soylu, vatandaşlara "geçmiş olsun" diledi.

 

Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir afet yaşandığını söyledi.

 

İlk andan itibaren belediyelerin, bütün kurumların zararın daha az olması, tedbirlerin alınması için yoğun bir çaba ortaya koyduğuna dikkati çeken Soylu, "2 vatandaşımız vefat etti, bir vatandaşımız kayıp şu anda. Vatandaşımızın bulunması çalışmaları devam ediyor." diye konuştu.

 

Soylu, gerekli bütün desteklerin buraya aktarılacağını vurgulayarak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla bölgeye geldiklerini, tespitleri gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Bakan Soylu, bir gazetecinin Karadeniz için yapılan yağış uyarısına yönelik sorusuna, "Bizim bu bölgede genellikle ilçelerde hemen hemen her yıl bu tür olaylarla karşılaşılıyor. Bir taraftan DSİ taşkın önleme projeleri gerçekleştiriliyor bir taraftan dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor. Buna yönelik çok önemli çalışmalar yaptık. Anlaşılıyor ki bu çalışmalara aynı hızla devam etmeliyiz. Vatandaşlarımıza Meteorolojinin uyarıları sürekli aktarılıyor. Herkes kendi tedbirlerini almaya çalışıyor." yanıtını verdi.

 

Oğuzhan ailesi acıyı yaşadı

Üç kişinin hayatını kaybettiği afette Of Çedaş İşletme Şefi Yusuf Oğuzhan’ın kardeşi Fatih Oğuzhan da hayatını kaybetti.

 

Afette sele kapılan Fatih Oğuzhan ile Gülzade Dübüş hayatlarını kaybederken Gülten Angın ise kayboldu. Dolanlı Mahallesinde meydana gelen afette Gülzade Dübüş hayatını kaybederken Ağaçlı Mahallesinde meydana afette ise Fatih Oğuzhan hayatını kaybetti.

 

Ardıçatak Mahallesinde heyelan altında kalan Gülten Angın’ın cansız bedeni ise AFAD ekipleri tarafından bulundu. AFAD ekiplerinin çalışmaları sonucunda yamaçtan kopan tonlarca ağırlığındaki çamur ve balçıklar arasında Angın'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.
DURSUN SULUKAN. - 8 yıl Önce

ALLAH RAHMET ETSİN VE GERİDE KALAN TÜM AİLE FERTLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24