Kontrol edilebilen stres başarı getirir

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretim Giriş Sınavı (YGS) öncesi öğrencilerin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla seminer programları düzenledi.

Kontrol edilebilen stres başarı getirir

Büyükşehir Belediyesinin YGS-LYS Destekleme Kursunda eğitim gören öğrenciler ile il genelinde sınava girecek tüm öğrencilerin katılabildiği seminer yoğun ilgi gördü.

 

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Kişisel Gelişim Uzmanı İlke Yoloğlu tarafından verilen seminerde öğrencilere sınav stresi ile başa çıkmanın yolları anlatıldı.

 

Yoloğlu seminerde, stresin olumlu anlamda yönetilmesi, öğrencilerin kararlarına ve zamanı kullanmalarına bunu nasıl yansıtabileceklerine yönelik ipuçları verirken, “Stresin kararında yaşanması ve doğru yönetilmesi olumlu bir duygudur. Doğru kullanılabilirse stres başarı getirir. Sınav stresinin hiç olmaması ve rehavet başarıyı olumsuz yönde etkiler” diye konuştu. Yoloğlu seminerde öğrencilerin sorularına da ayrıntılı yanıtlar verdi.

 

Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği ve Araklı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen YGS-LYS Destekleme Kursunda eğitim gören öğrenciler ile bölgedeki tüm öğrencilerin katılabileceği seminer ise 8 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Araklı Halk Eğitim Müdürlüğü konferans Salonu’nda yapılacak.

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi YGS-LYS Destekleme Kursunda eğitim gören öğrencilere yönelik hızlandırılmış eğitim programı düzenleniyor. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılan ve 6 Mart tarihinde başlayan birleştirilmiş eğitim programı ile hızlandırılmış olarak yapılan konu tekrarları 9 Mart’ta sona erecek. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24