İŞKUR’dan 7. Trabzon İstihdam Fuarı

7. Trabzon İstihdam Fuarı’nın açılışında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yılında günümüze kadar Trabzon’da 57 bin 22 kişinin sürekli iş sahibi olduğunu ifade ederken, “Bu büyük rakamın önünü açmış olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşlarına Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İŞKUR’dan 7. Trabzon İstihdam Fuarı

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen 7. Trabzon İstihdam Fuarı bugün başladı. 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan fuarın açılışında Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

 

7. Trabzon İstihdam Fuarında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yılında günümüze kadar Trabzon’da İŞKUR vasıtasıyla 57 bin 22 kişinin daimi olarak işlendirilmiş olduğunu ifade etti. Sürekli olarak işlendirme oranında yaşanan artışa dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “9 yıldır sizlerle birlikte çok aktif olarak çalışıyoruz. 2009 yılında Trabzon’umuzda istihdam çalışmalarını tüm kuruluşlarımızla yürütürken toplam bin 361 istihdam gerçekleştirmişsiz. Bunlar devamlı işlendirmeyi ihtiva ediyor. 2017 yılında toplamda 11 bin 724 kişi işlendirilmiş. 2009 yılında bin 361 olan işlendirme sayısı 2017 yılında 11 bin 724’e ulaşmış. 2009’dan beri günümüzde kadar toplamda 57 bin 22 kişi daimi olarak işlendirilişmiş şehrimizde. Bu büyük rakama omuz vermiş olan, önünü açmış olan başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve çalışma arkadaşlarına Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. 

 

Herkese İŞKUR’un sağladığı imkanlardan yararlanma çağrısında bulunan Gümrükçüoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bir şeyi burada hemen açmak istiyorum. Sayın İŞKUR İl Müdürümüz Sayın Adnan Zengin diyor ki ‘yeter ki insanlarımız gelsin, iş başı eğitimine alalım, nerede yetenekleri olduğuna bakalım, sürekli işlendirmeye gayret edelim.’ Bu hevesle tüm kurumlarımızda önemli bir gayret gösteriyor. Bu önemli gayrete ilgiyi ben istirham ediyorum. Sürekli işlendirme için ilgiyi çok çok istirham ediyorum. Toplum yararına çalışma programlarımız tabi ki ehemmiyetli ama sürekli işlendirme bakımdan İŞKUR’umuzun her zaman kapılarının açık olduğunu görmek bizim de gayretimizi, hevesimizi artıyor… Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bir sürü meslek edindirme kursları açıyoruz: O kurslar sayesinde edindiğiniz meslekle maişetinizi temin edebilirsiniz. Bunun dışında İŞKUR’umuzun yaptığı iş başı eğitimi başta olmak üzere hepsinde belli bir meslek edinmeyi ve sürekli sigortalılıkla çalışmayı teşvik ediyor ve istiyoruz. Ama daha çok kısa vadeli Toplum Yararına Çalışma Programlarına yönelme olduğunu görmek problem oluşturuyor. Burada dertleşiyoruz. Sürekli iş yerine kısa süreli Toplum Yararına Çalışma Programlarına yönelme olduğunu görmek bizleri üzüyor. 2016 yılında Trabzon’umuzun da içinde bulunduğu Doğu Karadeniz illerinden oluşan TR90 bölgesinde işsizlik yüzde 4,5. Bu oran 2017 yılında yüzde 3,6’ya gerilemiş. Bölgemizdeki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının çok altında. Tarım dışı işsizlik oranımızda Türkiye ortalamasının çok altında. Bu oranın sıfıra doğru ilerleyeceğine şüphe duymuyorum. İş ve istihdam imkanı sağlayan işadamlarımıza toplumumuz adına teşekkür ediyorum.”  

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24