Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Trabzon’a Kardeşlik İftarı

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Trabzon’da Yavuz Selim Sahasında düzenlenen Kardeşlik İftarına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Trabzon’a Kardeşlik İftarı

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Trabzon’da Yavuz Selim Sahasında Kardeşlik İftarı düzenlendi.

 

Yavuz Selim Stadyumunda gerçekleştirilen iftar programına Trabzonlular yoğun ilgi gösterirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile iş, sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda isim hazır bulundu.

 

Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı iftar öncesinde verdiği konserle katılımcılara heyecan ve duygu dolu anlar yaşattı.

 

ORTAHİSAR’DA TEMEL ATTIK

İftar programında katılımcılara seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını iletti. “Allah şahittir. Yaptığımız işlerin büyük bölümü yorgunluk getiren işlerdir. Ama yine Allah şahittir ki bu gözler Trabzon’u gördükten sonra, bu güzel hemşehrilerimi gördükten sonra yorgunlukta önemli değil, yatacak yerde önemli değil” diyerek sözlerine başlayan Bakan Soylu konuşmasında şunları kaydetti: “Geçen gün Şırnak’ta bir helikopter kazasında kaybettiğimiz Paşamız başta olmak üzere bütün yiğitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ortahisar Kaymakamlığı ve Belediye binasının temelini atarak buraya geldik. Sonrasında da bir büyük tarihi sergimizin açılışını yaptık. Bütün çocuklarımızı oraya götürmenizi istiyorum. Ecdadımızın neler yaptığını ve neler yapacağını orada görsünler. Çocuklarımızı büyütürken onlara neler yapmaları gerektiğini öğreteceğiz. Bakınız yedi düvel bizimle uğraşıyor ama Allah’ın izniyle ülkemizin bileğini bükmeye kimsenin gücü yetmiyor… Seneye bu Avni Aker Stadyumunu görmeyecekseniz. Bir bölümü anı olarak orada bırakacağız ama burasını çok güzel şekilde Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde düzenleyeceğiz… Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın sizlere selamı var… Şuanda 10 bin evladımız Diyarbakır ve Bingöl kırsalında operasyon yapıyor. Sizden onlara dua etmenizi istiyorum. Allah onların ayaklarını taştan esirgesin. Hiç merak etmeyin. Moralleri en üst noktadadır. Milletimizin birliğine, az önce okunan Ezan-ı Muhammediye’ye ve ay yıldızlı bayrağımıza kim kem gözle bakarsa gereği yerine getirilecektir. Yarın inşallah yine Güneydoğuda olacağız. Onlara selamlarınızı, muhabbetlerinizi getireceğiz. Nice Ramazanlarda bir arada olmayı Allah bize nasip etsin. Trabzon milletvekili olmaktan büyük gurur duyduğumu her zaman sizlere söyledim. Bakan olayım ya da olmayayım çocuklarıma bırakabileceğim en büyük miras Trabzon milletvekili olmaktır. Hayatımın büyük bölümünü de Gaziosmanpaşa’da geçirdim. Oranın sokaklarını adım adım bilirim. 25 yaşında orada ilçe başkanlığı yaptım. 3 sağlık ocağını 25 sağlık ocağına çıkardık. Bugün gibi hatırlıyorum, sağlık problemleri vardı, elektrik problemleri vardı, terör problemleri vardı. Allah nasip etti. 25 yaşında oraya hizmet ettik. Bu sorunları çözdük. Bugün nasıl çalışıyorsak o günde de, ilçe başkanlığı yaparken de, İstanbul il başkanlığı yaparken de vatandaşımızın istediğini yerine getirmeye çalıştık. O gün okula yazdırıp okumasını sağladığımız çocuklar bugün karşımıza çıkıyor. Kimisi doktor olmuş, kimisi mühendis olmuş, kimisi işadamı olmuş, kimisi annesine babasına bakıyor. Allah’a şükürler olsun biz batı medeniyeti gibi değiliz. Annesini babasını yaşlanınca huzurevine yollayanlardan değiliz. Biz büyük bir medeniyetin insanlarıyız.”

 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BURADA ÜLKEMİZİN

BERABERLİĞİNİ DÜNYAYA GÖSTERİYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında katılımlarından ötürü hemşehrilerine teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, “Burada bir büyük Trabzon fotoğrafı, bir büyük ibadet ve kol kola yaşama tablosunu görmekteyiz. Trabzon’umuzun evladı olan ve bu kardeşlik iftarını başlatan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız buraya teşrif etti. Burada Ramazan’ın bereketini, ülkemizin beraberliğini bütün dünyaya göstermiş oldular. Bu büyük şehir iftarını himayeleri ile destekleyen ve gerçekleşmelerini sağlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve tüm katılımcılarımızdır. Bu güzel tablo tüm dünyaya büyük bir mesaj vermiştir” ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, “Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah ibadetlerimizi kabul etsin” diyerek katılımcıları selamlarken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta konuşmasında Trabzonlu olmaktan ve Trabzon’da bulunmaktan gurur duyduğunu dile getirdi. Usta, “Yürekli, cesur, mert aziz Trabzonlu hemşehrilerim sizlerle bir arada bulunmaktan, bir Trabzonlu olarak ne kadar gurur duysam azdır. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine destek olmak için bu programları gerçekleştiriyoruz. Başta terörün korkulu rüyası İçişleri Bakanımız olmak üzere Sayın Valimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza katılım sağlayan herkese teşekkü ediyorum, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilen Kardeşlik İftarında 6000 kişi bir arada oruç açarken Büyükşehir Belediyesi 500 çalışanıyla Trabzonlulara hizmet etti.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN.EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ.
DURSUN SULUKAN.EMEKLİ OF KAY.YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ. - 7 yıl Önce

ALLAH KARDEŞLİKLERİ BİRBİRİNDEN AYIRMASIN.NİCE RAMAZANLARA İFTARINIZ HAYIRLI VE AFİYET OLSUN SAYGILARIMLA.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24