Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin siyasi ve sinsi bir oyunla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz." dedi.

Erdoğan: Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da düzenlenen üç farklı etkinlikte partililer, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk programı AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı oldu.

 

"Buna açık ifadeyle ekonomik savaş derler"

Toplantıda konuşan Erdoğan, Türk milletinin iradesini sandıkta yönlendiremeyenlerin, her dönemde farklı araçlar denediğine işaret ederek şöyle konuştu;

 

"Provokasyonla, darbeyle yapamadıklarını şimdi para ile gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna açık ifadeyle ekonomik savaş derler. Ülkemizde döviz kurunun, 15 Temmuz öncesi bulunduğu 2,8 lira seviyesinden bugün 6 lirayı geçmesinin ne ekonomik ne de mantıklı bir izahı vardır. Türkiye bundan 20 yıl önce Asya ülkelerinde yaşandığı gibi bir finans kriziyle mi karşı karşıya, hayır. Türkiye bundan 10 yıl önce Amerika ve İngiltere'de olduğu gibi bir mortgage kriziyle mi karşı karşıya, hayır. Türkiye, Yunanistan'ın 6-7 yıl önce olduğu gibi ilan ettiği gibi resmi bir iflas mı yaşadı, hayır. Buna rağmen kredi kuruluşları bak onu yine yükseltiyorlar, niye? Dedim ya ekonomik savaş."

 

"Oyununuz gördük ve meydan okuyoruz"

Üretimde, ihracatta, turizm ve ticarette bir daralmanın söz konusu olmadığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

 

"Peki öyleyse kopan bunca fırtınanın sebebi nedir? Ekonomik hiçbir sebep yok. Peki bu işin bir adı var mıdır, vardır. Bunun adı Türkiye'ye operasyon çekmektir. Operasyonun amacı da ülkemiz ekonomisinin, savunma mekanizmalarını etkisiz hale getirerek, Türkiye'yi finanstan başlayıp siyasete kadar varan tüm alanlarda teslim almaktır. Türkiye'ye ve Türk milletine diz çöktürmektir. Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Şunu bilmelerini istiyorum, teslim olmayacağız, üretmeye devam edeceğiz. İhracatımızı artırmaya devam edeceğiz. İstihdamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Fabrikalarımızın çarklarını işletmeye devam edeceğiz. Rekor büyüme oranlarıyla hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız." diye konuştu.

 

"Güle güle' deriz"

"Birileri kapıları kapatır Mevlam başka kapılar açar." diyen Erdoğan şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kulakları vardır duymazlar, dilleri vardır, Hakk'ı konuşamazlar. Kalpleri mühürlüdür. Bunu bileceğiz. Bu konuda çok önemli mesafeler katettik. Türk milleti kendisine tokat atana öteki yüzünü dönecek bir halk değildir. Biz, gördüğümüz dostluklar karşısında ne kadar kadirşinas isek, maruz kaldığımız düşmanlıkların cevabını misliyle verecek kadar da şedit bir milletiz. 81 milyonluk bir ülkeyle stratejik ortaklığını, müttefikliğini, terör örgütleriyle ilişkileri uğruna feda edene sadece 'Hadi güle güle' deriz. İşte bakıyoruz, ya ben senin stratejik ortağınım, seninle Afganistan'da beraberim, Somali'de, Bosna'da beraber olduk. Şu anda Kabil'de havalimanını biz koruyoruz. Böyle müşterek stratejik bir ortağına kalkıp da PYD, YPG gibi terör örgütlerini sahiplenerek bir kenara nasıl koyarsın. 5 bin TIR silahı Kuzey Suriye'ye taşıyorsun. 2 bin kargo uçağı silah, mühimmat yüklü, Kuzey Suriye'ye getiriyorsun ve terör örgütlerine teslim ediyorsun, bunları bize karşı kullandırtıyorsun. Bu da yetmiyor, terör örgütleriyle ilişkisi olan bir papaz için 81 milyonluk Türkiye'yi feda etmeye kalkışıyorsun. Kusura bakma, hukuk devleti olarak gereği neyse biz onu yaparız."

 

"Cevabımızı yeni ittifaklara yönelerek veririz"

"Terör örgütleriyle ilişkisi olan bir papaz için 81 milyonluk Türkiye'yi feda etmeye kalkışıyorsun. Kusura bakma, hukuk devleti olarak gereği neyse biz onu yaparız." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Operasyonun amacı, Türkiye'yi finanstan başlayıp siyasete kadar varan tüm alanlarda teslim almaktır. Meselenin döviz kuru olduğunu, yargılanan papaz olduğunu, demir ve alüminyum vergisi olduğunu sanacak kadar basit düşünenler varsa, bir an önce silkinip kendilerine gelsinler. Tüm dünyaya ticaret savaşı açan ve buna ülkemizi de dahil edene cevabımızı yeni pazarlara, yeni iş birliklerine, yeni ittifaklara yönelerek veririz. Namusumuz bildiğimiz vatanımızı, ezanımızı, bayrağımızı, içimizdeki hainleri alçakları ve teröristleri maşa olarak kullanan emperyalistlere teslim etmedik.

 

"Vatanımızı emperyalistlere teslim etmedik"

"İyisiyle, kötüsüyle, sefasıyla, cefasıyla, sevgisiyle, kavgasıyla velhasıl her şeyiyle bu memleket bizim. Kendi vatandaşlarımız ve umudunu Türkiye'ye bağlamış yüzlerce milyon kardeşimiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadesini kullanan Erdoğan, hiç kimsenin Türkiye üzerinde ne siyasi ne askeri ne ekonomik ameliyata girişmesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin nice mücadeleleri bileğinin hakkı ile zaferle neticelendirdiğini, bu defa da başaracağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Meselenin döviz kuru olduğunu, yargılanan papaz olduğunu, demir ve alüminyum vergisi olduğunu sanacak kadar basit düşünenler varsa, bir an önce silkinip kendilerine gelsinler. Zaten burada Kılıçdaroğlu gibi düşünenler yok, ben bunu biliyorum. Çünkü yerli ve milli düşünme mantığı ne yazık ki bu zatta yok. Ama Sayın Akif Bey olumlu bir yaklaşım ortaya koydu. Ona teşekkür ediyorum. Ama Genel Başkanı bunu koyamadı. O ne yerlidir ne de millidir. Sayın Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Hem yerlidir hem millidir. Türkiye, Çanakkale Savaşı'nda bir boğazın ve bir avuç toprağın müdafaasını mı yapıyordu? Türkiye, Çanakkale'de koskoca bir medeniyetin ve koskoca bir tarihin davasını savunuyordu. Onun için yüzbinlerce evladımız adeta geri dönmemek üzere gönüllü olarak Çanakkale'ye koşuyordu. Onun için 14 yaşında gençlerimiz şehit oluyordu."

Kurtuluş Savaşı'nı, Türk milletinin yine aynı hissiyat, aynı inanç, aynı azimle verdiğini ve zafere ulaştığını dile getiren Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin, bir kez daha milletin "ya şehit olurum ya gazi" diyerek istiklali ve istikbali için yollara düştüğü bir imtihan olduğunu söyledi. Erdoğan, 15 Temmuz imtihanından başarıyla çıkıldığını, şehit ve gaziler verdiklerini ifade ederek, "Namusumuz bildiğimiz vatanımızı, ezanımızı, bayrağımızı, içimizdeki hainleri, alçakları ve teröristleri maşa olarak kullanan emperyalistlere teslim etmedik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aynı çevreler bununla kalmayıp güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurmaya kalktılar. Yaptığımız sınır ötesi operasyonlarıyla, bu planı da bozduk. Baktılar ki sahada bizimle başa çıkamıyorlar, her zamanki gibi bel altı işlere yöneldiler. Zaten bizim siyasette de diplomaside de son örnekte de olduğu gibi ekonomide de en büyük üzüntümüz, karşımızda şöyle delikanlıca mücadele eden rakipler bulamamış olmamızdır. Bir kez daha siyasi ve sinsi bir oyunla karşı karşıyayız. Allah'ın izniyle bunun da üstesinden geleceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım. Bunu başardığımızda gerisi kolay. Para dediğin bugün yoktur. Yarın bulursunuz. Yatırım dediğiniz iki gün gecikir, üçüncü gün daha hızlı bir şekilde yaparak telafi edersiniz. Onlar şu anda bizim sakalımızı tıraş ediyorlar, bilmiyorlar ki yarın çok daha gür çıkacak. Ama inancınızı, imanınızı, kardeşliğinizi kaybettiğinizde diğerlerinin hiçbir önemi kalmaz. Yastık altı dövizi olanlar, dolar, avro, altın lütfen bunları bankalarda Türk lirasına çevirsinler ki bunlara istikbal ve istiklal mücadelemizi bu şekilde verelim."

 

"Her hafta ortalama 50 teröristi etkisiz hale getiriyoruz" 

Milletin ekonomik saldırı karşısında, birliğini, beraberliğini daha da koruyor olmasının en büyük güç olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Türkiye'nin büyüklüğü, içeride ve dışarıda neler yaşarsa yaşasın yatırımdan, projeden, üretimden, fabrikalarının çarklarını döndürmekten, esnafının tezgahını faal tutmak oluşundan kaynaklanıyor. Bugün de aynısını yapıyoruz. Terör örgütleriyle sınırlarımız içinde ve dışında kesintisiz bir mücadele yürütüyor, her hafta ortalama 50 teröristi etkisiz hale getiriyoruz." şeklinde konuştu. 

Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile güvenli hale getirilen bölgelere yenilerini eklemenin hazırlıklarında son aşamaya geldiklerini bildiren Erdoğan, yakında yeni yerleri de özgürleştirmiş ve güvenli hale getirmiş olacaklarını belirtti.

 

"Bu millet prangalara izin vermeyecek"

Meselelere günlük gelişmelerin dar penceresinden değil, asırlara sari bir perspektiften baktıklarını vurgulayan Erdoğan, "Böyle bir ülkenin ayağına döviz kuru dolaştı diye tökezleyeceğini sanmak ahmaklıktır." şeklinde konuştu.

Erdoğan, tüm imkan ve kararlılıkla 2023 hedeflerine yürüdüklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kendimize dünyanın en iyileriyle yarışan savunma sanayisini kurduk, kuruyoruz. Bugün de bizleri dolarla sınayanlara yarın alternatif finans araçlarıyla cevabımızı vereceğiz. Birilerinin güya Türkiye'yi ekonomik açıdan düzlüğe çıkarmak için eski dönemin araçlarını yeniden tedavüle sokmaya çalıştığını görüyoruz ama biz bu şifreleri çok iyi biliriz. 'IMF ile anlaşın' diyenlerin aslında 'Ülkenizin siyasi bağımsızlığından vazgeçin' demek istediklerini gayet iyi biliriz." 

Türkiye'ye yönelik tehdit girişimlerinin anlamını da bildiklerini vurgulayan Erdoğan, "(Faiz) diyorlar. Bu can bu tende kaldıkça, bu tuzağa da gelmeyiz. Çünkü faiz, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır, bunu iyi bilelim. Kimse bizi bu tuzağa düşürmeye çalışmasın. Bu oyuna da gelmeyeceğiz. Hiçkimse boşuna hevese kapılmasın. Bu millet, ayaklarına yeniden prangalar vurulmasına, boynuna yeniden zincir geçirilmesine izin vermeyecektir. Özgürlüğün bedeli ancak can olabilir. Biz bunun için her fırsatta, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'yi hukuka davet ediyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika bak, Dünya Ticaret Örgütü diye bir örgüt var. Bu örgütün kuralları içerisinde senin kuralsızlığın yok. Biz, uluslararası hukuka göre hareket ederiz. Kendilerini hukuka davet ediyoruz." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısının ardından Belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

 

Konuşmasına, alanda toplanan kalabalığı selamlayarak başlayan Erdoğan, cuma, cumartesi ve pazar günlerini Doğu Karadeniz'de geçirdiğini hatırlattı.

 

"Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik." dediklerini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi, birileri ortalığı karıştırıyor. Neymiş, bizi dövize mahkum edeceklermiş. Kur, faiz... Neymiş, Çarşamba günü saat 18'e kadar Papazı bırakın. Bırakmadığımız takdirde yaptırımlar başlayacakmış. İçişleri Bakanımızı, Adalet Bakanımızı yaptırımlara mahkum edeceklermiş. Ne oldu biz de kalktık, anında Amerika'nın İçişleri ve Adalet Bakanına aynı yaptırımı kelimesi kelimesine uyguladık. Şimdi yeni bir şey daha çıkardılar. Demir çelikte bize yaptırım... Amerika bak, Dünya Ticaret Örgütü diye bir örgüt var. Bu örgütün kuralları içerisinde senin kuralsızlığın yok. Biz, uluslararası hukuka göre hareket ederiz. Hukuk tanımama gibi bir anlayış, Türkiye'de yoktur. Dolayısıyla, biz kendilerini hukuka davet ediyoruz."

 

"Suç işleyen bedelini ödeyecek"

"Biz, sizinle NATO'da beraber değil miyiz, beraber hareket etmiyor muyuz?" diye soran Erdoğan, "Stratejik ortak değil miyiz? Ne oldu şimdi size, bu ortaklığı niye bozuyorsunuz? Demek ki suç bizde değil? Suç nerede, onlarda... Şimdi senin adamın suçluysa, eğer terör örgütleriyle ilişkisi varsa, bu ülkenin de bir yargı sistemi, hukuk sistemi var, gereği neyse bunu yapar." değerlendirmesinde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz benim Halk Bankası Genel Müdür Muavini'mi hiçbir suçu yokken tutuklayacaksın, siz kalkıp Halkbank'ımıza hiçbir ilgisi alakası yokken yaptırım uygulayacaksın, Türkiye'den de kalkıp burada farklı şeyler isteyeceksin. Biz, burada bir mütekabiliyet anlayışıyla hareket etmiyoruz. Sen öyle yaptın da biz böyle yapıyoruz diye bir mantıkla değil, suç işleyen bedelini ödeyecek. Olay budur." şeklinde konuştu.

 

Amerika'yla hiçbir zaman kötü olmanın gayreti içine girmediklerinin altını çizen Erdoğan, Arapların "Men dakka dukka" sözünü hatırlattı, "Biz de onu yaparız" dedi.

 

Hiçbir zaman münasebetleri kötülemekten yana olmadıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıda bunlar, içeride de Kılıçdaroğlu, kalkıp akıl veriyor. Ya o aklı sen kendine sakla. Bir girdin, iki, üç, dört, beş, altı, yedi, sekiz mağlup oldun. Mağlup da mağlup... Senin demokrasi anlayışın bu... Şimdi 'Kongreye gitmiyorum' diyorsun. İster git ister gitme, o bizim derdimiz değil. Ama senin demokrasi, hak ve özgürlük anlayışın bu. Ama bizde böyle bir şey yok."

Ankara Spor Salonu'nda 4 Ağustos'ta AK Parti Kadın Kolları Kongresini yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, "Önümüzdeki cumartesi genel merkezimizin kongresini yapacağız. Orada onlara güzel bir demokrasi dersi vermek isteriz. Dilerim ki takip etsinler. Ama işlerine gelmez. Nasıl bir demokrasi, kongre olurmuş görsünler. Şu karşımdaki tabloya bakıyorum. Bu tabloya bakınca ben Rabiamızı görüyorum." ifadelerini kullandı.

 

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, alandaki kalabalıkla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi tehdit etmek kimsenin haddi değil

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milletini zerre kadar tanımıyorlar. Türkiye'yi ve Türk milletini tehdit etmek hiç kimsenin, hiçbir devletin, hiçbir kredi derecelendirme kuruluşunun haddi değildir." dedi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da "İş Dünyası ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'na katıldı.

 

Konuşmasına, Trabzon'un kanaat önderleri ve gönüllü kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan ve Trabzon Valiliğine teşekkür eden Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde yüzde 69,4 oy oranıyla kendisini cumhurbaşkanlığına layık gören Trabzonlulara şükranlarını sundu. 

Bu seçimde de Trabzon'un milli iradenin, vefanın, dayanışmanın şehri olduğunu gösterdiğini belirten Erdoğan, Trabzon'un bir kez daha iradesine sahip çıkarak Türkiye'ye husumet besleyenlere esaslı bir ders verdiğini söyledi. 

 

"Operasyonun üstesinden geleceğiz"

Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Ekonomimize kur üzerinden uygulamaya konulan operasyonun da biz üstesinden geleceğiz. Türkiye'yi ve Türk milletini tehdit etmek hiç kimsenin, hiçbir devletin, hiçbir kredi derecelendirme kuruluşunun haddi değildir." dedi.

 

Sanayicilere döviz uyarısı

Sanayicilere seslenen Erdoğan, "Sanayicilerimize sesleniyorum; bankalara saldırarak, oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Bu milleti diri tutmak, ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değildir. Sanayicinin de görevidir, tüccarın da görevidir." dedi.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24