En çok atık pil toplayan okula ödül

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2017 yılı içinde Trabzon’da en çok atık pil toplayan okula, ihtiyacına göre çocuk parkı-spor sahası kazandıracaklarını söyledi.

En çok atık pil toplayan okula ödül

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği tarafından, atık pillerin toplanması ve bertarafı konusunda il genelindeki okullarda bilgilendirme çalışması yapan öğretmenlere yönelik olarak eğitim programı düzenlendi. Program kapsamında Proje Sorumlusu Rümeysa Ercan pillerin verimli kullanılması, insan ve çevre sağlığına zararları, toplanması ve bertarafına yönelik olarak eğitim semineri verdi.

 

Trabzon il genelinde sürdürülmekte olan atık pil toplama çalışmalarına yönelik olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, atık pillerin toplanmasında öğretmen ve öğrencilerin takdire şayan çalışmalarda bulunduğunu ifade ederken 2017 yılı içinde Trabzon’da en çok atık pil toplayan okula, ihtiyacına göre çocuk parkı-spor sahası kazandıracaklarını söyledi.

 

Trabzon’da 2016 yılında 6 ton atık pil toplandığını ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Atık piller içerdiği ağır metaller ve kimyasallar nedeniyle gelişi güzel çöplere, doğaya, akarsu ve denize atılmamalıdır. Çok masum gibi görünen atık piller, toprak ve su kaynaklarına karışmadan mutlaka ayrı olarak bertaraf edilmelidir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş tek kuruluş olan TAP Derneği ile imzaladığımız protokol kapsamında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şehrimizde 2016 yılında toplanan atık pil miktarı, 2015 yılına göre yüzde 50 oranında artış göstermiştir. Hedefimiz 2017 yılında da bu artışı devam ettirmektedir. 2016 yılında toplanan atık pillerin yüzde 40’ı okullarımız vasıtasıyla toplanmıştır. Bu konuda duyarlılık gösteren tüm öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerimize şükranlarımı sunarken ifade etmek istiyorum ki, 2017 yılında en çok atık pil toplayan okulumuza ihtiyacına göre çocuk parkı-spor sahası kazandıracağız. Belediye olarak her yıl il genelindeki en az 10 ayrı okulumuza çocuk parkı ve spor sahası yapıyoruz. Bu alanda birinci olan okulumuza da inşallah vermiş olduğumuz bu sözü yerine getireceğiz” diye konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24