Dernekpazarı Çaykara ve Hayrat’a imar planı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Dernekpazarı, Hayrat ve Çaykara İlçelerinin de aralarında olduğu 8 ilçenin 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı çalışmalarını tamamladı.

Dernekpazarı Çaykara ve Hayrat’a imar planı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un 8 ilçesinin 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı çalışmalarını tamamladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı son oturumunda görüşülen imar planları oybirliği ile kabul edildi.

 

Trabzon’un Büyükşehir statüsüne kavuşmasının hemen ardından il genelindeki imar planlaması çalışmalarına ağırlık veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ve Plan Hükümleri, 1/50.000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı ve 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının ardından 8 ilçenin 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı çalışmalarını da tamamladı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı son oturumunda görüşülen 8 ayrı ilçenin 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planları oybirliği ile kabul edildi.

 

Buna göre; Hayrat ilçesinin merkez mahalleleri ile Balaban ve Görgülü mahalleleri, Çaykara ilçesinin merkez mahalleleri ile Karaçam ve Ataköy mahalleleri ve Dernekpazarı ilçesinin merkez mahalleleri ile Beşikdüzü ilçesi merkez mahalleleri ile Türkeli ve Yeşilköy mahalleleri, Tonya ilçesinin merkez mahalleleri ile İskenderli Mahallesi, Şalpazarı ilçesinin merkez mahalleleri ile Geyikli Mahallesi, Düzköy ilçesinin merkez mahalleleri ile Çayırbağı, Çalköy ve Aykut mahalleleri, Maçka ilçesinin merkez mahalleleri ile Atasu (Şahinkaya) ve Esiroğlu mahallelerinin 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek onaylandı.

 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesinin İmar Komisyonu üyeleri ile imar alanında görev yapan mesai arkadaşlarına özverili çalışmalarından ötürü Trabzon halkı adına teşekkür etti.

 

Ortahisar ilçesi başta olmak üzere Trabzon’un diğer ilçelerinin 1/5.000’lik imar planı çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, söz konusu çalışmaların Eylül ayında tamamlanmasıyla il genelindeki 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı çalışmalarını tümüyle tamamlamış olacaklarını kaydetti.

 

Gelecek nesillere düzenli, yaşanılabilir bir kent bırakmak için imar çalışmalarına özel önem verdiklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, “İmar çalışmaları noktasında bizimle birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan şehirlerin çok önündeyiz. 1/100.000, 1/50.000 ve 1/25.000 ölçekli planlarımızın ardından 8 ilçemizin 1/5.000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı çalışmalarını da tamamlamış olduk. Emek veren, gece gündüz gayret gösteren tüm arkadaşlarıma Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24