Büyükşehir’den Aşure ikramı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Aşure Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon’un 18 ilçesinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Büyükşehir’den Aşure ikramı

Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde toplamda 20 bin paket aşure ikramı gerçekleştirilirken 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı’nda (Meydan Parkı) aşure ikram programı düzenlendi.

 

Burada katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, İslam âleminde yaşanan sorunların temel nedeninin Kur’an-ı Kerim’i anlamamaktan kaynaklandığını ifade etti. İslam âleminin Muharrem ayından çok önemli dersler çıkarması gerektiğini ifade eden Kınalı, “Kerbela olayı Muharrem ayında gerçekleşmişti. Aradan yüzyıllar geçmesine rağmen İslam coğrafyasında benzer şekilde olaylar yaşanıyor. Büyük ızdıraplar yaşanıyor. Allah-u Teâlâ (c.c.) yarattığı kullarına reçete gönderdi. Bu dünyayı ve ahreti huzur içinde yaşamamız için bize bir rehber gönderdi. Bu da Kur-an’ı Kerim’dir. İslam âleminde yaşanan olumsuzlukların bütün sebebi Cenab-ı Allah’ın (c.c.) bize gönderdiği o büyük rehberi okuyup algılamamızdan geçmektedir. Eğer biz Kur’an-ı Kerim’i iyice anlasak hem bu dünyamızda hem ahretimizde huzurumuz olur. ‘Rehberimiz Kur-an’dır’ diyoruz ama maalesef içini akıp bakmıyoruz ki ‘ne deniyor bu insanlara’. İşte İslam âleminde bugün insanların boğaz boğaza gelmesinin temel nedeni Kur-an’ı Kerim’i yaşamamaktır. Emperyalist güçlerin oyunlarına alet olunuyor. Bu yüzden büyük acılar ızdıraplar çekiyoruz. Bu ay vesilesi ile inşaallah Rab’bim (c.c.) bize ve bütün kullarına Kur’an-ı iyice anlamayı ve yaşamayı nasip ederde bu ızdıraplar biter” şeklinde konuştu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesinde düzenlenen programla halka aşure ikramı gerçekleştirilirken diğer ilçelerde ilçe belediyeleri vasıtasıyla ikramlar gerçekleştirildi. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24