Büyükşehir Belediyesine borcu olan vatandaşlara müjde

Trabzon Büyükşehir Belediyesine 31 Mart 2018 öncesine ait borcu olan vatandaşlar, 7143 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını 31 Temmuz’a kadar 36 ay taksitle yapılandırabilecek olup peşin ödemelerde ise yüzde 90’a yakın indirim kazanabilecek.

Büyükşehir Belediyesine borcu olan vatandaşlara müjde

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin alacaklı olduğu 31 Mart 2018 öncesi; kira ücreti, ecrimisil ücreti, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, eğlence vergisi, elektrik ve havagazı tüketim vergisi, işgaliye harçları ve diğer harçlar, katı atık ücreti, harcama iştirak payları ile TİSKİ Genel Müdürlüğünün alacaklı olduğu içme suyu ve atıksu ücretleri yeniden yapılandırılıyor.

 

36 AYA KADAR VADE

İMKÂNI SAĞLANIYOR

Yasa kapsamında 31 Mart (2018) tarihinden önceki borçlar yeniden yapılandırmaya tabi tutuluyor. Taksitlerin 2 ayda bir ödeneceği yeni yapılandırmada, vatandaşlara borçlarını 6-9-12-18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vade ile ödeme imkânı sunuluyor. Yapılandırmadan faydalanan abonelerin ilk taksitlerini 30 Eylül’e (2018) kadar ödemeleri gerekiyor.

 

GECİKME BEDELİNİN

% 90’I SİLİNİYOR

Yapılandırma işleminden yararlanıp peşin ödeme seçeceğini tercih edenlerin gecikme bedellerinin yüzde 90’ı siliniyor. Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) üzerinden hesaplanacak gecikme bedeli kısmının yüzde 90’ı iptal edilerek borçlu vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanıyor. Daha önceki yapılandırma işlemleri kapsamında ödemeleri devam eden ve 7143 Sayılı Kanun kapsamında borcunu yeniden yapılandıracak olan mükelleflere/abonelere de peşin ödeme indirimi uygulanıyor.

 

31 TEMMUZ’A KADAR

BAŞVURUNUZU YAPIN

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TİSKİ Genel Müdürlüğüne borcu olan vatandaşlara oldukça önemli avantajların sağlandığı bu imkândan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz (2018) Salı günü mesai bitimine kadar Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ihsan Saral
Ihsan Saral - 6 yıl Önce

bütün borcunu, harcını zamanında ödeyen bir yurttaş olarak kendimi enayi olarak görüyorum.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24