Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un balkonunu inşa edecek

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı (Meydan Parkı) I. ve II. etap düzenleme çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Meydan Parkı III. etap düzenleme çalışmalarına hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un balkonunu inşa edecek

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Meydanı (Meydan Parkı) I. ve II. etap düzenleme çalışmalarını tamamlayarak bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkartan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meydan Parkı III. etap düzenleme çalışmalarına hız verdi.

 

Meydan Parkı III. etap düzenlemesine ilişkin 1/5.000 ve 1/10.000 Ölçekli İmar Planı değişiklikleri ile Mimari Avan Projesi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildi.

 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Meydan Parkı üçüncü etabının Trabzon’un balkonu olacağını ifade etti.

 

Meydan Parkı I. etabını 2009-2014 döneminde yenilediklerini, II. etabını da kısa süre önce tamamlayarak hizmete açtıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Meydan Parkı üçüncü etabının Meclis oturumumuzda nihai detaylarının belirlenerek önümüzdeki süreç içinde tamamlanması şehrimiz için bir büyük adımdır. Trabzon’un 4 bin yıllık tarihine yakışan her türlü tescilli binasını muhafaza ederek tarihi mirasın restore ve rölevesi ile birlikte Limana bakan bir Trabzon balkonu gibi şehre kazandırılması ve aynı balkon diye tabir ettiğimiz bölgeden hem Üniversite yakasının, hem Havaalanına inen kalkan uçakların, hem Limanımızın giren çıkan gemiler dahil seyredilmesi için çok güzel bir panoramayı da ortaya koyacak olan en sevindirici adımlardan biridir. Meclisimizin verdiği kararla bu konunun da önü açılmıştır. Bütün Trabzon’umuza, Trabzon’u seven herkese ve Trabzon’a teşrif edecek olanlara hayırlı olsun diyoruz” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24