Belediyeler Birliği’nin fotoğraf yarışması sonuçlandı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan fotoğraflar belirlendi.

Belediyeler Birliği’nin fotoğraf yarışması sonuçlandı

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen fotoğraf yarışması yapılan değerlendirme toplantısı ile sonuçlandı.

 

Toplantıya Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu gözlemcisi Abdullah Sezgin’in gözetiminde yapılan toplantıya jüri üyeleri; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Görevlisi Hasan Saltık, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Eski Başkanı Özcan Taras ile fotoğraf sanatçısı Mustafa Reşat Sümerkan katıldı.

 

Yarışmaya 815 katılımcı toplam 2 bin 946 adet fotoğrafla katılırken başvuru yapılan fotoğraflardan 15 katılımcının 49 fotoğrafı yarışma şartnamesine uymadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakıldı. Kalan 800 katılımcının, yarışma şartnamesine uygun olan 2 bin 897 fotoğrafı değerlendirmeye alındı.

 

Yapılan değerlendirme ve puanlama sonunda birincilik ödülünü “Balıkçı” isimli eseriyle Sabri Altın, ikincilik ödülünü “Meci” isimli eseriyle Hasan Zer, üçüncülük ödülünü ise “Kaçkar büyük deniz gölü” eseriyle Turan Reis kazandı.

 

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği özel ödülünü “Hayatı Paylaşmak” isimli eseriyle Evrim Sönmez alırken, jüri özel ödülünü “Çeltik ekimi” eseriyle Hakan Yaralı aldı.

 

Yarışmada verilen mansiyon ödüllerini “Bal hasadı” isimli eseriyle Adem Türkel, “Akan bulutlar” isimli eseriyle Murat İbranoğlu, “Trabzon” isimli eseriyle Oğuzhan Hacısalihoğlu, “Trovit yaylası” isimli eseriyle Refik Demir ve “Menderesler” isimli eseriyle Refik Karaca kazandılar. Değerlendirme sonucunda 78 eser de sergileme için belirlendi.

 

Seçilen eserlerin açılacak olan sergide halkın beğenisine sunulacağını belirten Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk; “Öncelikle yoğun katılım gösteren değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Birliğimiz tarafından birincilik için 3 bin TL, ikincilik için 2 bin 500 TL, üçüncülük için 2 bin TL, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Özel Ödülü ile jüri özel ödülü için bin TL ve mansiyonlar ise 500 TL ödül vereceğiz. Ödüllerimizi düzenleyecek olduğumuz törenle hak sahiplerine vermeyi planlıyoruz. Ödül töreninin ardından açacağımız sergide dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserler halkımızın beğenisine sunulacak” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24