Ak Parti’nin Trabzon’da asıl kazananı Oflu Vehbi Koç

AK Parti Trabzon Milletvekili 5.sıra adayı Oflu hemşerimiz Vehbi Koç, seçim süreci boyunca Trabzon’u bir baştan öbür başa dolaşarak çalışmalarıyla Trabzon’un takdirini topladı.

Ak Parti’nin Trabzon’da asıl kazananı Oflu Vehbi Koç
AK Parti'nin 5, CHP'nin 1 milletvekiline sahip olduğu Trabzon'da, 24 Haziran Pazar günü yapılan 27'nci dönem milletvekili genel seçiminin ardından milletvekili dağılımı değişti.

 

5.VEKİL EL DEĞİŞTİRDİ

AK Parti’nin 4 milletvekili çıkardığı seçimlerde CHP ve İYİ Parti birer milletvekili çıkardı. İYİ Parti’nin aldığı milletvekilliği için ilginç bir çekişme yaşandı.

 

İlk sonuçların açıklanmasıyla birlikte AK Parti’nin 5 milletvekili çıkartmakta olduğu gözlenirken bir süre sonra oy sonuçlarının değişimleri ile 5.vekilliğin MHP’ye geçtiği gözlemlendi. Sandıkların tamamının açılmasıyla yine resmi olmayan sonuçlara göre, 5.vekilliğin  İYİ Parti’ye geçtiği öğrenildi. Bu sonuçla AK Parti'nin 5 olan milletvekili sayısı, İYİ Parti'nin 1 vekil çıkarmasıyla 4'e düştü. 

 

VEHBİ KOÇ EMEĞİNE YAZIK OLDU

Bu sonuçla üzülen AK Parti’nin 5.sıra adayı Vehbi Koç, seçim startının verilmesiyle birlikte ekibiyle birlikte tam kadro sahaya inerek Trabzon’un ilçelerini bir baştan diğer başa adım adım dolaştı.

 

Hayrat, Çaykara, Dernekpazarı ve Of’un yanı sıra Sürmene ve Köprübaşı’nın da adayı olan Koç, seçim bölgesinin dışında Araklı, Maçka, Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü’ne kadar gitmediği ilçe bırakmadı.

 

AK PARTİ’DE ASIL KAZANAN KOÇ

Ziyaretlerinin yanı sıra yatırım projeleri ile de AK Parti’nin oylarını tutmada büyük gayret sarf eden Koç, teşkilatlara ve seçim çalışmalarına sağladığı maddi destekle de AK Parti’nin seçim yükünü omuzladı.

 

Her gittiği yerde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Koç, 5.kez aday adayı olduğu ve 5.defasında Trabzon’dan 5.sıradan ilk kez listeye girmesine rağmen AK Parti’nin Trabzon’daki asıl kazananı oldu.

 

DOYURUCU BİR SEÇİM

Milletvekillerinin belli olmasının ardından AK Parti Trabzon 5’inci sıra milletvekili adayı Vehbi Koç yaptığı açıklamada seçimin demokratik bir seçim olduğunu belirterek; “Hadise çıkmadı, olay olmadı kimse kimseyi üzmedi. Bu çok önemliydi demokratik bir olgunluk gösterdik. Fırsat verilmedi. Türkiye demokrasi adına çok doyurucu bir seçim geçirdi. Buda dünyaya bir örnektir” dedi.

 

VATANDAŞ LİSTEYİ BEĞENMEDİ

AK Parti’nin Trabzon’da milletvekili sayısının düşmesi ve kendisinin seçilememesi konusunda konuşan Koç; “Ben aday olduğum için çok sağlıklı göremeyebilirim. Buna en doğru cevabı bu tercihi yapan Trabzon halkı verecektir. Ben bir fikir beyan edebilirim. Bunun birçok sebebi olabilir. Bunlardan bir tanesi de bana göre gördüğüm kadarıyla, mevcut listelerle ilgili bir sıkıntı olabilir. Beğenmemiş olabilirler. Beğenmedikleri içinde madem biz hoşumuza gitmeyen liste gördük bizde desteğimizi başka partiye verelim demiş olabilirler. Ben bunu sahada fazlasıyla gördüm. Bunun karşılığı oldu. Ben bununla ilgili kampanyanın 5-10 gününde kardeşlerime böyle düşünmemeli noktasında ikna etmek için çalıştım. Belli bir zaman sonra bu kalkmıştı karşıma çıkmamaya başlamıştı. Ama görüyoruz ki sandıkta böyle bir şey oldu” ifadelerini kullandı.

 

MHP’Yİ DESTEKLEDİLER

İnsanlarımızın duygusal olduğunu ifade eden Koç; “Diğer bir sebep ise bizim insanlarımız duygusaldır. İttifak hukukunun kendine göre yazılı bir mantığı yoktur ama duygusal bir tarafı vardır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde destek veren bazı kardeşlerimin orada onu destekleyelim milletvekili seçimlerinde de MHP’yi destekleyelim diye kendilerine böyle bir vazife çıkarıyor olabilirler. Böyle bir algı da oluştu. Sahada bu vardı. O algının da tuttuğunu görüyorum. Ama tabanları birbirine yakın bir parti böyle geçişler olabilir. Başkanlık sistemi var olduğu sürece de bu mümkün olacaktır. Bu normal bir şeydi beklenen bir şeydi. 5’inci sırayı kendim alamazsam MHP’nin alacağını düşünüyordum. Biraz daha farklı oldu. İYİ Parti oldu. Bu da ittifak hukukundan kaynaklandı” diye konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24