2.Abdulhamid’in İslam Birliği konferansına yoğun katılım

Trabzon’da düzenlenen konferansta konuşan Prof. Sırma, “Sultan Abdülhamid Müslümanları Avrupa’ya karşı birleştirmek için mücadele eden bir dehadır. Bu millete Allah’ın bir lütfudur” ifadelerini kullandı.

2.Abdulhamid’in İslam Birliği konferansına yoğun katılım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cihannüma Derneği Trabzon İl Temsilciliği ve Yavuz Selim Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği ve konuşmacı olarak Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın katıldığı “2.Abdulhamid’in İslam Birliği” adlı konferansı büyük ilgi gördü.

 

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon’unda yapılan konferansa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M.Sait Gürsoy, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Osmanlı Devleti’ni paylaşmak için yüzlerce haritanın yapıldığı bir dönemde Sultan Abdülhamid’in iktidara geldiğini kaydeden Sırma, “ Abdülhamid bakıyor ki; Avrupa devletlerinin saldırdığı Osmanlı’yı kurtarmanın tek yolu var. Nedir o tarihteki meşhur siyaseti.? İslam Birliği Siyaseti. Yani Panislamizm. Panislamizm, Sultan Abdülhamid’in Avrupa’ya karşı Müslümanları birleştirme siyasetidir. Gerçekten Sultan Abdülhamid bu konuda bir dehadır. Bu millete Allah’ın bir lütfudur Sultan Abdülhamid” ifadelerini kullandı.

 

Sultan Abdülhamid’in siyasetinin farklılığına varanlar deha bir siyasetçiye ‘Kızıl Sultan’ dediklerini hatırlatan Sırma, “Ne yazık ki gençliğimizde de kimse Sultan Abdülhamid diyemiyordu. Kızıl Sultan deniliyordu. Jön Türkler ve İttihat Terakkiciler baktılar ki bu sultan farklı. O’nu devirmek için bir şeyler yapmak lazım. Bunun için Ermenileri kışkırttılar. Değişik bölgelerde Ermeni isyanları oldu. Tabi ki bu isyanların bastırılması gerekiyordu. Bastırınca Avrupa yaygara kopardı. Sultan Abdülhamid, Ermenileri kesiyor. Oysa ki öyle bir şey yok. Sultan Abdülhamid’i devirmek için ortaya atılmış asılsız iddialardı ”ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24