250 iş makinesi ve 750 personelle kar mücadelesi

15 Şubat’ı 16 Şubat’a bağlayan gece etkili olan kar yağışının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından başlatılan kar mücadelesi 250 iş makinesi ve 750 personelim-n katılımıyla devam ediyor.

250 iş makinesi ve 750 personelle kar mücadelesi

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından kar mücadelesi çalışmalarına devam ediliyor.

 

15 Şubat’ı 16 Şubat’a bağlayan gece etkili olan kar yağışı karşısında Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece yarısı il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına başladı.

 

Günün ilk saatleri ile birlikte çalışmalara hız verilirken 16 Şubat saat 11.00 itibariyle il genelinde yaklaşık 275 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Bu saat itibariyle il genelinde kar yağışı devam ederken Belediye ekipleri 250 iş makinesi ve 750 personel ile gerek şehir merkezi ve gerekse mahallelerde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

 

Öte yandan Meteorolojiden alınan bilgilere göre kar yağışı bugün (16 Şubat) öğleden sonra şiddetini arttırarak devam edecek. 16 Şubat’ı 17 Şubat’a bağlayan gece yarısı kar yağışının şiddeti azalırken, yarın (17 Şubat) öğle saatlerine kadar yağış bu şekilde devam edecek. 17 Şubat öğle saatlerinden sonra kar yağışının sona ereceği tahmin ediliyor.

 

Trabzon’da sürdürülen kar mücadelesi çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmalara ivedilikle devam edildiğini kaydetti. Hemşehrilerine uyarılarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Lütfen özel araçlarımızı kullanmamaya, kullanmak durumunda olursak kar lastiği ya da zincir olmadan trafiğe çıkmamaya özen gösterelim. Kar lastiği ya da zincir kullanmadığı için yolda kalan araçlar çalışmalarımızı olumsuz şekilde etkiliyor. Ayrıca hasta, yaşlı ve çocukların evlerinden çıkmamalarını özellikle rica ediyorum. İlimizin neresinde olursa olsun hasta ve cenaze işlemlerine öncelikle müdahale etmeye devam ediyoruz. Devletimizin tüm kurumları görev başındadır” diye konuştu. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24