2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi gerçekleştirildi

“2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi”nde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın engelli bireyler için gerçekleştirdiği çalışmalara dikkat çekti.

2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi gerçekleştirildi

Gümrükçüoğlu, “2002’den önce evlerinden çıkartılmayan, adeta toplumun dışında tutulan insanlarımız artık toplumun birer ferdi, birer üreteni, birer çalışanı” dedi.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve İş Kurumu Trabzon İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2023 Vizyonunda Engelsiz Trabzon Zirvesi” bugün gerçekleştirildi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen zirvede Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile engelli bireyler hazır bulundu. Burada yapılan konuşmalarda engellilere yönelik projeler kamuoyuna anlatılırken Trabzon’da en fazla engelli çalıştıran firmalara plaket takdim edildi.

 

Down sendromlu öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile başlayan zirvede katılımcılara seslenen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 2023 hedeflerine dikkat çekerken, dezavantajlı bireyler için yapılan çalışmaların önemine değindi.

 

ERDOĞAN ÖNCESİNİ HATIRLAYALIM

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında dezavantajlı bireyler için sağlanan devlet-millet birlikteliğinin geldiği noktaya değinirken, engelli bireyler için 2002 öncesinde hiç olmayan çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirildiğine dikkat çekti. Trabzon özelinde tüm kurumların dezavantajlı bireyler için ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Aile Sosyal Politikalar Müdürümüz Devletimizin bütün imkânlarının engelliler için seferber edildiğini ortaya koyuyor. İŞKUR İl Müdürümüz şehrimizde kaç engelli vatandaşımızın işlendirildiğini anlatıyor. Yerel yönetimlerimiz hangi kurslarda kaç engellimize meslek edindirildiğini, sosyal alanda engellilerimiz için hangi çalışmaların yapıldığını kaydediyor. Devletimiz tüm dünyaya örnek olacak bir devlet-millet birlikteliği ile dezavantajlı bireylerimiz için seferberlik sürdürüyor” diye konuştu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dezavantajlı bireyler için tüm dünyaya örnek olan çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “2002’den önce evlerinden çıkartılmayan, adeta toplumun dışında tutulan insanlarımız artık toplumun birer ferdi, birer üreteni, birer çalışanı. Engellerimiz için 2002 yılından beri büyük hamleler yapıldı. Her yıl yeni safhalar toplumumuzun hizmetine sunuldu. 2002 yılından 2017 yılına kadar gelinen süreçte nasıl bir ve beraber olabildiğimizi tüm dünyaya göstermiş oluyoruz” diye konuştu.

 

Çalışma ve İş Kurumu Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin ise İŞKUR olarak engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik 50 bin TL hibe destekli projelerin bulunduğunu hatırlatarak engelli insanlara pozitif ayrımcılık doğrultusunda çeşitli faaliyetler sürdürdüklerini söyledi. Zengin, bu yılın 11 aylık döneminde 107 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini kaydederek devlet olarak engelli vatandaşlara her türlü desteğin verildiğini belirtti.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24