Taşeron İşçilere kadro mu? 120 bin yeni işsiz mi?

Uzun bir süreden beri ülkenin gündeminde olan ve kamuoyunda “Taşeron İşçiler” olarak bilinen kamu kurumlarında alt işverenler üzerinden çalışan işçileri ilgilendiren düzenleme için 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 696 Sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile ilk resmi adım atıldı.

 

137 maddelik KHK ile sadece taşeron işçiler konusunda değil, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundan tutun 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa, 1111 sayılı Askerlik Kanunundan 6219 sayılı Vakıflar Bankası Kanununa, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunundan 2575 sayılı Danıştay Kanununa kadar çok sayıda kanunda değişiklik yapıldı.

 

Başta şunu ifade etmekte yarar var. Keşke bu düzenleme KHK ile değil de Özel bir kanunla yapılsaydı. Avantajı şu olacaktı. Konu bütünlüğü ve yapılacak işlemler bir bütün olarak ele alınabilecekti. KHK ile dağınık bir yapı oluştu. Örneğin taşeron işçiler açısında değerlendirme yaparken KHK arasında boğulup gidiyoruz. Arada alakasız maddeler konuyu kavramayı zorlaştırıyor.

 

KHK’yı “Taşeron İşçilere Kadro” başlığı altında toparlamak için epey kafa yorduk. Elde ettiğimiz sonuçları fazla detaya girmeden paylaşmak istiyorum.

 

Öncelikle Taşeron İşçiler iki ayrı gruba ayrılmış durumda. İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri bir grup, diğer Kamu Kurumları ve Özel Bütçeli Kuruluşlar ise ayrı bir grup olmuş.

 

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri dışındaki kurum ve kuruluşlarda 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun ilgili hükümleri kapsamında firma üzerinden 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile (Bu tarihten önce işe girmiş olmaları gerekiyor) çalışan işçiler, firmalardan alınarak 657 sayılı DMK’nın 4 D maddesi kapsamında ve 4857 sayılı İş Kanunu Hükümleri çerçevesinde “İŞÇİ” olarak çalıştırılacaklar.

 

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri’nde firma üzerinden 4 Aralık 2017 tarihi itibari ile çalışan işçiler için durum biraz daha farklı. Bu birimlerde çalışan işçiler daimi işçi kadrolarına değil, var olan veya yeni kurulacak olan şirketler üzerinden İŞÇİ olarak çalışmaya devam edecekler.

 

Buradaki fark nedir peki? Belediye şirketleri üzerinden çalışma durumunda ihale yapma işlemi ortadan kalkacak. En büyük sorunlardan biri olan izin sorunları, kıdem tazminatları ve en önemlisi işveren kim amir kim sorunları ortadan kalkacak. Burada önemli sorunlardan biri ise emekli olarak firma üzerinden çalışanlar belediye şirketlerinde çalışamayacaklar. Burada önemli bir detay daha var. Tam anlaşılamamakla beraber Şirkete geçirilen işçiler emeklilikleri dolduğu anda emekliye sevk edilecek olmalarıdır.

 

Düzenleme 2 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek. İşçiler 12 Ocak 2018 tarihine kadar çalıştıkları firma veya kurumlara başvuru yapacaklar. İlgili kurumlar da yani İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri de 90 gün içerisinde yani 12 Nisan 2018 tarihine kadar geçiş işlemlerini tamamlayacaklar.

 

Bu düzenleme ile Türkiye genelinde bu alanda hizmet veren 17 bin firma İŞSİZ kalacağı tahmin ediliyor… Ortalama iki ortaklı ve 5 çalışanlı olan bu firmaların kapanmasıyla 7 * 17 bin eşittir 119 bin kişinin işsiz kalacağı tahmin ediliyor…

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24