Şimdi bana kaybolan “VAR” larımı verseler

 

Türkiye’de bir şeyler değişir diye umutlanmalı mı? Yoksa bir çiçekle bahar gelmez diyerek hayaller başka baharlara mı bırakılmalı? Futbol, uzun yıllar Türkiye’de ayakla oynanan oyun olarak oynanmaktan çıkmıştı. Yani futbol Türkiye’de masa başlarında, emeğin parsellendiği oyun olarak oynanmış. Bu anlayış, bu gelenek bu yıl değişir mi acaba? Ya da bayram arifesini gösterip  bayramı göstermeyecek mi bu sistem?

 

Bu yıl Türk futbolunda geçmişe göre büyük değişiklikler yaşanıyor. Bu yıl ilk kez “Video Hakem Sistemi”(VAR) uygulamasına geçildi. Bu sistem tam uygulanmasa da uygulandığı kadarıyla meyvelerini vermeye başladı. İlk yarının bitimine bir hafta kala Başakşehir takımı 34 puanla ilk yarıyı lider olarak tamamlamayı garantiledi. İkinci sırada 28 puanla önceki yıl uzun senelerden sonra süper lige çıkan Yeni Malatya Spor var.  Beşiktaş, Trabzon, Galatasaray, Antalya 26 puanla sıralanıyorlar. Ligin son sırasında kardeş Rizespor sondan ikincisi ise adı yaptığı çirkeflik ve şikelerle anılan Fenerbahçe takımı yer alıyor. Demek ki “VAR” sistemi az biraz adalet getirdi, sanal sıralamalar değişmeye reel sıralamalar kendini göstermeye başladı. Şuradan açık ve net söylüyorum. VAR sistemi tam anlamıyla uygulansın hem ülkenin futbol değeri yükselir hem de temiz şampiyonluklar yaşanacaktır.

 

Peki VAR Sistemi ülkenin lokomotifi olan FB, BJK, GS takımlarının şampiyonluklarına “engel” olduğunda “VAR”lığını devam ettirebilecek mi? Her ne kadar video hakem uygulaması olsa da hakemler kritik ama herkesin gördüğü pozisyonları görmezlikten gelerek sistemi sabote etmesini de göz ardı edemeyiz. Ben; işine gelmeyenlerin, çıkarına dokunanların bu sistemi sabote edip sistemin itibarsızlaştırabileceklerini düşünüyorum. Anadolu takımları bu oyuna gelmemeli, bu sistemin daha adaletli devam etmesine çalışmalılar.

 

Her ne kadar tam bir adalet sağlayamamışsa da bu haliyle bile yılarca şampiyonluğu kendi tekellerinde görenleri rahatsız etmiş “VAR”. Yıllarca şampiyonlukları adaletsizce elinden alınan Trabzonspor için “Şimdi bana kaybolan “VAR” larımı verseler diyerek kaybolan şampiyonlarının özlemini çekmiyor değil. Tüm emekleri, şampiyonlukları ayak oyunlarıyla çalınan ve insanların hayata küstürüldüğü, hayatına son verdiği bu şehrin insanların katilleri elbette cezalarını ilahi adalet karşısında çekerler. Bu şehrin ahını alanlar gün yüzü görmeyecekler. Trabzonspor için “VAR” Sistemi adaletli uygulandığında bu yıl olmasa da çok uzak olmayacak önümüzdeki yıllarda mutlaka şampiyon olacaktır. Yeter ki özlenen, beklenen arzulu, inançlı, mücadeleci futbolunu oynasın.

 

İlle de Trabzonspor’un şampiyon olması değil istenen. Kim iyi oynarsa, kim hak ederse o şampiyon olsun Türkiye’de. Eşit şartlarda yarış olsun. Sonucu hakemler değil futbolcuların mücadelesi, alın teri belirlesin. Artık, şimdi bana kaybolan şampiyonluklarımı verseler sözünü unutacağız. Onun yerine  “Şimdi bana kaybolan “VAR” larımı verseler” diyerek şampiyonlukların kayıp hikayelerini anlatacağız. Bakalım şampiyonluğu sadece kendilerine hak olarak görenlerin “VAR” Sistemine tahammülleri ne kadar devam edecek? “VAR” şampiyon takımların itibarsızlaştırmalarına heba edilmemelidir.

 

 

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24