Sevin Türkiyem

 Her zamanı gelen gün zamanı gereği gelip geçiyor. Türkiye epey bir süre 16 Nisanı bekledi. Bunun sonucunda önemli bir seçim yaparak önemli bir tarihi daha geride bıraktı. Sonuçları itibariyle büyük etkileri olacağı bu seçimin değerlendirilmesinde çok daha yorumlar yapılacak. Türkiye halkıyla çok önemli bir katılımla halkoylaması için sandıklara gitti. Değişimi kimseye bırakmayarak kendisi değişimin öznesi oldu. İçeride ve dışarıda yüksek katılımla bir seçimi daha yüz akıyla tamamladı Türkiye. Gerçi sürekli yenilen ana muhalefet partisi için her kaybedilen seçim şaibelidir ve itiraza açıktır anlayışıyla onların hoşuna gitmedi.

 

Kuşkusuz seçim sonuçlarına yönelik siyaset bilimciler ve sosyologlar önemli araştırmalar ve yorumlar yapacaklardır. Elbette ki vatandaşlar da kendilerince yorum yapacaktır. Bu yorumlarda hissi olmadığı sürece, yanlı bakılmadığı sürece yorumlara da ehemmiyet vermek lazımdır. Seçim, üzülerek söylemek gerekir ki uluslararası etkilere açık hale getirildi. İçeride eşitsiz bir mücadele olduğunu söyleyenlerin dışarıdan aldıkları desteğe değinilmemesi garipsenecek durumdur. Anlıyoruz ama garipsiyoruz işte.

 

Türk Milleti bu seçimde olduğu gibi seçimlere büyük oranda katılım gösteriyor. Bunun en önemli sebebi yönetimin kendi eliyle şekillenmesi gerektiğine inanmasıdır. Kendisini kale almayanlara seçim dönemlerinde varlığını hissettirmek istiyor. Sabrediyor ama sonunda kararı gediğine yerleştiriyor. Vatandaşlarımızın en çok önem verdikleri mesele varlığının ve inançlarının yok sayılmasıdır.  Geçmişini yok sayan, adam yerine konmayan millet sert karar vererek varlığını hissettiriyor.

 

Türkiye içeriye çekildikçe kaybeden bir ülke oldu ve bundan sonra da içeriye çekilmeye çalışıldıkça kaybedecektir. Uluslararası güç merkezleri halkoylamasında muhalefet partilerle birlikte “Hayır” cephesinde yer aldılar. Türkiye’de bunun garipsenmesi gerektiğine inanıyorum. Hızlı karar alma yönetimde istikrar, ekonomide istikrarı sağlayacak olması bakımından sistem değişikliğine yabancıların karşı çıkmasını çıkarları açısından anlıyorum. Anlamakta zorlandığım bizden görünenlerin bize yabancılarla hareket etmeleridir.

 

Halk oylamasından önemli sonuçlar çıktı. Dünyada kurulan yeni düzen gereği Türkiye’nin siyasi eli rahatlamıştır. 3 puanlık fark insanları memnun etmemişe benziyor. Böyle düşünenlere ya hayır oyları 0,5 puan ile geçseydi ne olurdu? İnsanlar bu soruya cevap vermelidir. Demek ki neymiş halk oylaması kabul edilmiş siyasi istikrarı sağlayacak cumhurbaşkanlığı sistemi kabul edilmiştir. Muhalefete umut bağlayanlar ile yabancı ülkeler kaybederek Türkiye kazanmıştır. Millet kazanmıştır. Gelecek kazanmıştır.

 

Devletin siyaseti büyük oranda siyasi istikrar kazanmıştır. Siyasi partilerde önemli değişiklikler olmalıdır. Başta seçimde tam anlamıyla çalışmayan iktidar partisi olmak üzere ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partiler yeniden yapılanmalıdır. Türkiye için yeni projeler, kavga ve çekişmelerden uzak kişilere yer verilmelidir. Halkoylaması sonuçlarında çıkarılacak önemli sonuç da; Her şey Türk Milleti için ve Büyük Türkiye içinse güzel bir gelecek için Tüm Siyasi Partilerde büyük temizlik yapılmalıdır. Bugün temizlik yapamayanlar yarın kendileri de pisliklerle heba olur giderler. Gözün aydın Türkiye artık şimdi önün daha açık ve umutlu. Sevin Türkiye çünkü zafer senin. Çalış Türkiye çünkü gelecek senin.

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24