Turizmci Şükrü Fettahoğlu Of Havadis'e projelerini anlattı

Uzungöl Fettahoğlu Otel’in sahibi Turizmci Şükrü Fettahoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar’a verdiği özel röportajında Yente Yaylasında kayak merkezi ve spor tesis yapmayı amaçladığını belirterek teleferik projesi için de Mayıs ayında kazmayı vuracağını söyledi.

Turizmci Şükrü Fettahoğlu Of Havadis'e projelerini anlattı

Uzungöl’e 10 km mesafede, Yente Yaylasının 1870 rakımlı eteğine 4 yıldızlı otel inşa eden İşadamı Turizmci Şükrü Fettahoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar’a Uzungöl’le ilgili yeni projelerini anlattı.

 

İşte Yaşar’ın Röportajı;

 

Şükrü Fettahoğlu Kimdir?

1943 yılında Çaykara’da doğdum. İlk ve ortaokulu burada okudum. Rize’de Arapça okudum. Lise eğitimimin ardından Mısır’da El Ezher Üniversitesi’nde eğitim gördüm. Türkiye’ye dönüp İzmir’de İmam Hatip olarak göreve başladım. Daha sonra Vaiz oldum. Bir süre sonra Hac Turizm ve Organizasyon işine başlayınca Vaizlikten ayrıldım. Şükrü Fettahoğlu adıyla yürüttüğüm Hac ve Umre organizasyon işlerini, 1977 yılında kurduğum Fettahoğlu Turizm Seyahat Acentesini ile devam ettim. 1985 yılında firmayı Anonim Şirkete dönüştürdüm. 1978 yılı ile 1990 yılları arasında Uluslararası Hava Taşımacılığı (IATA) üyesi olarak uluslararası bilet satış acenteliği yaptım. Uzun yıllar TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Hacc ve Umre komisyonu üyesi olarak görev yaptım. A Grubu Seyahat Acentesi olarak Incoming ve Outgoing turlar düzenledim. Halen Hac, Umre organizasyonları ile IATA Uluslar arası Hava Taşımacılığı üyeliğim devam etmektedir. Firma merkezim Kocaeli’ndedir. Trabzon, Sakarya ve İstanbul’da şubelerimiz mevcuttur. Turizm sektöründeki tecrübelerimi otelcilik alanında da değerlendirmeyi amaçladım. 2010 yılında Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl Yente Yaylasında 4 yıldızlı oteli hizmete açtım.

 

Otelin ulaşım sorunu ne zaman bitecek?

1870 rakımlı yaylaya biz 4 yıldızlı oteli yaptık ama tol devletimiz yol sorununu çözemedi. Uzungöl’e yaklaşık 10 km mesafedeyiz. 3 km’lik kısım asfalt ancak 7 km’lik kısım stabilize. Dar bir yolumuz vardı. Çok şükür genişleme çalışmaları bitti. Gerekli yerlere menfezler ve istinat duvarları yapıldı. Asfalt ihalesi de tamamlandı. İnşallah Nisan veya Mayıs aylarında asfaltlama işine de başlanacak. Yolumuzun asfaltlanmasıyla ulaşım sorunumuz ortadan kalkacak. Ama biz bu süre içinde yaz ve kış dönemleri hep açık olduk. Yolumuz da sürekli açık tuttuk. Hiçbir müşterimiz yolda kalmadı ve mağdur olmadı.

 

Ulaşıma Teleferik de eklenecek mi?

En büyük projelerimden birisi de teleferik projesidir. Tüm alt yapı çalışmalarını tamamladım. Uludağ’daki teleferik projesini ve Ordu’daki teleferik projesini inceledim. Bir yatırım kendini 3 yılda finanse ederse çok iyi bir yatırımdır. 5 yıla kadar finanse eden yatırımlar iyi yatırımlardır. Biz teleferikle yılda 500 bin kişiyi taşımayı amaçlıyoruz. İki tane seyir terası olacak. O teraslarda çayınızı içip Uzungöl’ü havadan seyredebileceksiniz. İnşallah Mayıus ayında kazmayı vuracağız ve yaklaşık 8 ayda bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.

 

Zirvede kayak yapılacak yer var mı?

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bölgede özel ve detaylı bir çalışma yaptılar. Bölgeyi havadan fotoğrafladılar. Çok güzel kayak alanları tespit ettiler. Hiçbir tehlikesi bulunmadan insanların kayak yapabileceği alanlar var. İnşallah çalışmalar kısa sürede tamamlanır ve bölgeye güzel bir kayak merkezi kazandırılır.

 

Spor turizmini neden düşünmediniz?

Bu yatırımın yanında 2-3 tane de antreman sahası yapsanız…

İlk başta bunu hiç düşünmedim. Sonra Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay bunu bana söyledi. Keşke bir danışsaydın ve buraya spor turizmi için alt yapı tesisleri planlasaydık dedi. Şimdi düşünüyorum. Yayla düzünde çok geniş düzlükler var. Yayla rakımı 2300 metre. Sporcu sağlığı için orada tesis olur mu olmaz mı bilmiyorum. Şimdi onu araştıracağım. Yol çalışması esnasında otelin az yukarısında güzel bir dolgu alanı çıktı. 300 metre boyunda 230 metre eninde bir düzlük oluştu. Buranın alt yapısını hazırlayıp buraya saha yapmayı düşünüyorum.

 

Uzungöl Kış Turizmine hazır mı?

Uzungöl maalesef iyi yönetilemedi. Daha ufuklu başkanlar olsaydı Uzungöl çok farklı olurdu. Yılda yaklaşık 2 milyon kişi Uzungöl’e geliyor. Ancak Uzungöl bundan istediği verimi alamıyor. 3200 yatak kapasitesi var ama yeterli değil. Yazın neredeyse ahırlar bile odaya dönüyor. Uzungöl’de artık kimse inek beslemiyor. Evlerin ahırları bile otele dönüştü. Kayak merkezi ve teleferik projesini hayata geçirebilirsek Uzungöl yaz gibi kışın da turizm merkezi olur.

 

ÜÇ ŞEY GİREMEZ

Arap turistler mi daha çok tercih ediyor sizi?

Bizim müşterilerimizin % 70’i Türk, % 30’u Arap. Bizim Turizm acenteliğimiz sayesinde yurdun her tarafından bağlantılarımız var. Adana’dan tutun İzmir’e kadar yurdun her tarafından müşterilerimiz var. Bizim otelimize üç şey giremez diyoruz. Birincisi içki giremez. İkincisi İsrail pasaportlu müşteri giremez. Üçüncüsü de evli olmayan çiftler giremez. Biz bu üç şeye önem veriyoruz. Bunların dışındaki her müşteri başımızın tacıdır.

 

Konaklama Ücretleri pahalı mı?

4 yıldızlı oteliz. Biz de sezon 1 Mayıs’ta başlar ve 25 Ekim’de sona erer. Sezonda asla fiyat değişmez. Uzungöl’deki diğer otellerde bayramlarda fiyatlar 400 dolarlara satılıyor. Biz geçen yıl sezonu tek fiyatla kapattık. İki kişilik oda fiyatımız bir gecelik sabah kahvaltısı dahil 250 TL idi. Kış mevsiminde fiyatı 200 TL’ye düşürüyoruz. Onun altında fiyat verirseniz kalite düşmeye başlar. 15 TL’ye tereyağı var. Ben 30’ TL’lik tereyağı alıyorum. Etimizi özel olarak getirtiyorum. Asla kaliteden ödün veremeyiz. Bizim müşterimiz bizi kalitemiz için tercih ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24