Bakan Bayraktar’dan Of Teknoloji Fakültesine 3 milyon

Of Teknoloji Fakültesinin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Kenan Gelişli, Of Havadis’e yaptığı özel açıklamada Bakan Bayraktar’ın Of iğçin büyük bir şans olduğunu belirterek Bayraktar’ın Fakülteye 3 milyon liralık kaynak sağladığını belirtti.

Bakan Bayraktar’dan Of Teknoloji Fakültesine 3 milyon

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Of Teknoloji Fakültesinin Laboratuarlarının donanımı için 3 milyon liralık ödenek sağladı.

 

2004 yılında temeli atılan ve 2011 yılında iki bölümle eğitime başlayan Of Teknoloji Fakültesi, iki yeni bölüme daha kavuşuyor.

 

İnşaat Mühendisliği ve Ağaç İşleri Bölümleri’nde toplam 123 öğrenciye eğitim veren Of Teknoloji Fakültesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Enerji Sistemleri Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği alanlarında da öğrenci alacak.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Dekan Prof. Dr. Kenan Gelişli, Of Havadis’e önemli açıklamalarda bulundu.

 

Enerji ve Yazılım Mühendisliği açılacak

İnşaat Mühendisliği ve Ağaç İşleri Bölümleri ile eğitime başlayan Of Teknoloji Fakültesi, yeni eğitim-öğretim yılında Enerji Sistemleri Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliği alanlarında da öğrenci alacak.

 

Bir bölümün açılabilmesi için 3 akademisyen ve 2 yardımcı asistanın olması gerektiğini belirten Dekan Gelişli, “İnşaat Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstrisi Mühendisliği ile başladığımız eğitimimize önümüzdeki dönemde iki yeni bölüm daha kazandırmak için çabalarımız sürüyor. Bir bölümü açabilmek için 3 akademisyen ve 2 yardımcı asistan olması gerekiyor. Enerji Sistemleri Mühendisliği için bunu sağlamış durumdayız. Yazılım Mühendisliği için bir eksiğimiz var. İnşallah onu da tamamlayıp gelecek sezonda bu iki yeni bölümümüze de öğrenci almayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

Fakültemiz KTÜ’nün “T”si olacak

Of Teknoloji Fakültesinin Türkiye genelindeki 13 Teknoloji Fakültesi’nden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Kenan Gelişli, “Fakültemiz yeni kurulan en yeni Teknoloji Fakültelerinden biridir. Teknoloji Fakültesi’nin ciddi zorlukları vardır. Alt yapınızın donanımlı olması gerekir. Laboratuarlarınızın tam donanımlı olması gerekiyor. Uygulama yapmanız gerekiyor. Ama kısa sürede epeyce yol aldık. Yeni açılacak bölümlerimizle birlikte Türkiye’nin önemli fakültelerinden biri olacağız. Yeni Rektörümüz Sayın Baykal’ın güzel bir çalışması var. Akçaabat eğitimle, Maçka da turizmle ilgili bölümlerle öne çıkıyor. Of Teknoloji Fakültesi de KTÜ’nün Teknik alt yapısını oluşturacak. Bunu başarmak için mücadele ediyoruz” dedi.

 

Çevre düzenlemesi ve spor sahaları tamamlanmak üzere

Fakültenin her geçen gün eksikliklerini tamamladıklarını belirten Dekan Gelişli, “Çevre düzenlememiz yapılıyor. Giriş kapımızı bitirmek üzereyiz. Spor sahalarımızın yapımı devam ediyor. Güzel bir kampus alanımız var. Çalışmaların tamamlanması ile bu daha da güzelleşecek. Öğrencilerimize her türlü imkanı sunabileceğiz” diye konuştu.

 

Fakülte Of ile bütünleşmeli

Of Teknoloji Fakültesi’nin Of için çok büyük bir şans olduğunu belirten Gelişli, “Öğrenci sayımız bundan sonra katlamalı bir şekilde artacak. 123 öğrencimiz var. Bu sayı seneye 240’a çıkacak. İki sene sonra 500 civarında öğrencimiz olacak. Güzel bir yurdumuz var. Ama bunlar yeterli değil. Öğrencilerimizin Of’ta kalabilmeleri gerekiyor. Trabzon’a gitmemeleri lazım. Sahilimizden yeterince faydalanamıyorlar. Öğrencileri barındıracak mekanların olması gerekiyor. Eğer öğrencileri burada barındıramazsak bu şehir bundan bir şey kazanamaz. Öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Onlara yardımcı olmalıyız. Onları misafirimiz olarak kabul edersek fakültemizi tercih edecek öğrenci kalitesi de yükselir” ifadelerini kullandı.

 

Bakanımıza minnettarız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon ve Of için büyük bir şans olduğunu belirten Gelişli, “Sayın Bakanımız geçen yıl fakültemizi ziyaret ederek öğrencilerimizle buluştu. İnşallah bu yıl da geleceğini ifade etti. Bakanımıza fakültemizle ilgili detaylı bilgileri verdik. Eksikliklerimizi ilettik. Özellikle laboratuar donanımlarımız için ciddi bir ödeneğe ihtiyacımızın olduğunu söyledik. Öğrencilerimizin laboratuar eğitimleri için Trabzon’a gitmek zorunda kaldığını söyledik. Sağ olsun Maliye Bakanımızla irtibata geçerek ne gerekiyorsa yapılmasını talep etti. Laboratuarlarımız için gerekli olan 3 milyar liralık bir ödeneğin çıkartılma aşamasında olduğunu öğrendik. Sayın bakanımıza bu özel gayretleri nedeniyle teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
Y.Hacıahmetoğlu.
Y.Hacıahmetoğlu. - 11 yıl Önce

Hocam; Sn.Bakanımız Erdoğan By'in katkıları, sizin özverili çalışmalarınızla birleşince, çok anlamlı ve çok daha güzel olarak görülüyor.Lütfen bunun herkes tarafından böyle bilindiğini bimenizi isterim.Teşekkürler.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24