Pembe TIR Of'ta

 Sevgili Of Halkı,

Of Toplum Sağlığı Eğitim Hemşiresi olarak, Sağlık Bakanlığımız ve Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından İlçemizde yapılması planlanan çalışmalarla ilgili sizlere buradan bilgilendirmede bulunacağım.

 

Sağlık Köşesi adı altında sizlerle yazılı olarak buluşmamı sağlayan Of Havadis Gazetesi ailesine kurumumuz ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

 

Bu hafta size Of’ta Kanser taramaları ile ilgili projeden bahsedeceğim.

                               

PEMBE TIR OFTA

Türkiye'de her yıl yaklaşık 90 bin kişi kanser yüzünden hayatını kaybediyor, bu ölümlerin 3'te 1’ini erken teşhis ile engellemek mümkün. Kanserle mücadelede erken teşhisin hayati önemi var.

 

Sağlık Bakanlığı bu amaçla Kanser Tarama Tırları hazırladı.


Erken tanı açısından önem taşıyan tarama testlerinin belirli aralıklarla yapılması önem arz etmekte bu sebeple;

 

Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün düzenlendiği “PEMBE TIR ”uygulaması ile 14 Mart tarihinden itibaren İlçemiz Toplum Sağlığı bünyesinde yapılan “KANSER TARAMA” programı ilgiyle karşılandı.

 

Bir hafta içerisinde toplam 560 vatandaşımıza (Mamografi 263 kişi, Smear 143 kişi ve Gaita 154 kişi)  kanser tarama testi yapılmıştır.

 

Vatandaşlarımıza yapılan kanser taramaları 30 – 69 yaş arası Kadın ve 50-70 yaş arası Erkekleri kapsamaktadır.

 

Tarama sonuçları, anlık olarak Hacettepe Üniversitesinin kanser merkezine iletilecek ve gerekli tedaviler hızla planlanacak. Hastalık teşhis edilirse hastaların Aile hekimlerine bilgi verilecek.

 

Pembe Tır uygulaması 01 Nisan 2016 tarihine kadar İlçemiz Toplum Sağlığı Merkezinde hizmet vermeye devam edecektir.

 

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığı bilimsel olarak kanıtlandığından Belirtilen yaş aralığındaki vatandaşlarımızın kanser tarama testine katılımlarını bekliyoruz.

 

Bu vesileyle sizlere sağlıklı ve mutlu günler diliyorum..

YORUM EKLE

banner81

banner22

banner21

banner24