Ofspor sahipsiz

TFF 3.Lig’de mücadele eden temsilcimiz Ofspor, bu sezon ligde oynadığı 4 maçta 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak ligin dibine demir attı.

 

Geçen sezon iyi bir sezon geçirmesine rağmen ikili averaj nedeniyle son anda Play Off’a kalmayı başaramayan Ofspor, bu sezona da Teknik Direktör Fatih Uygun ile devam kararı almıştı.

 

Temmuz ayında yapılan kongre ile yönetimi yenileyerek yola devam eden Ofspor, takımın iskeletini de bozmayarak yeni sezona hazırlandı.

 

İlçe Stadının yerine başlanan Hastane inşaatı nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maçlarını Sürmene ilçe stadında oynayan Ofspor, inşaatın başlaması nedeniyle antremanlarını da Bölümlü’de ve Sürmene’de yapmak zorunda kaldı ve bu sezona maalesef iyi başlayamadı.

 

Gerçi ilk hafta Düzce deplasmanından golsüz beraberlikle alınan 1 puan sezona başlangıç için kötü değildi. Ama içerde öne geçtiği maçta Pazarspor’a 2-1, ardından da Bergama deplasmanında 23 dakikada yenen 3 golün ardından alınan 3-1’lik mağlubiyet, Ofspor’da moralleri bozmuştu.

 

Basın görevimiz öncesinden itibaren sürekli olarak takip etmekte olduğumuz Ofspor’umuza iş yoğunluğumuz nedeniyle bu sezon başı yeterince takip edemedik. İki maçı deplasmanda olması, Pazar maçını da cenaze vesilesiyle izleyememiştik.

 

Çatalca maçının bir dönüm maçı olabileceğini düşünmüştüm. Program yoğunluğuna rağmen tribünde yerimizi aldık. Ancak tribünler maalesef bom boştu. Maça iyi başlayan Ofspor 10.dakikada Nevzat’la golü buldu. Rakibin de çok etkili olmadığını görünce bu maçı rahat alabiliriz diye düşündük. Aslında öyle olacak gibiydi de.

 

38.dakikada Sergen’in indirdiği topta bomboş pozisyondaki Uğur, topu direğe nişanlamayıp fileye gönderse ilk yarı Ofspor’un 2-0 üstünlüğü ile bitecekti ama olmadı.

 

50.dakikada beraberlik golünü bulan Çatalcaspor, bir anda maçın kontrolünü de eline aldı. 70.dakikada 2.golü de bulan Çatalcaspor, haklı bir galibiyete imza attı.

 

2. golden sonra iyice oyundan düşen Ofspor, organize ataklar geliştiremedi. Oyuncuların tümü fair play adına iyi oyuncular ama bazen sahada didişmek gerek. Rakibe değil ama topa hırçın olmak gerekiyor. Boğuşmak gerekiyor. Ceza sahasında itişip kalkışmalı. Rakip oyuncular kimseye bom boş pozisyon verip de gelin gol atın demiyor.

 

Elbette oyuncuları saha içerisinde ateşleyecek çok önemli bir güç de tribünlerdir. Ofspor maalesef her geçen gün seyirci sayısını azaltıyor. Taraftar desteği olmayınca da Ofspor, iç saha maçlarını artık deplasman gibi oynuyor.

 

Maçın son bölümlerinde Yardımcı Antrenör Cihan Mert Cengiz, bir pozisyonda itiraz edince hakem Emre Kaan Çalışkan tarafından tribüne gönderildi.

 

Hakemler maç içerisinde sonuca etki edecek bir hata yapmadılar. Gollerde, faullerde ve kartlarında sorun yoktu. Ama Ofspor’un yardımcı hakemini tribüne gönderen hakemler, Çatalcaspor’un yedek kulübesindeki tüm teknik ekibinin gol sevinçlerinde saha içerisine girmesine, takımlarının 2-1 öne geçmesinin ardından 4’ünün birden saha kenarına gelip oyuncularına oyunu yavaşlatmalarını söylemelerine, maçın 5 dakikalık uzatma bölümünde ellerinde cep telefonlarıyla hakeme süreyi hatırlatmalarına seyirci kaldı.

 

Adamlar kulübede o kadar rahatlardı ki kendi sahalarında böyle rahat olamazlar. Elbette bunun en büyük nedeni de tribünlerde taraftarın olmayışıdır. Burada baskıyı tepkiyi taraftar verecek ve kulübe böyle rahat olmayacak.

 

Yönetimin işi elbette kolay değil. Takımın maddi desteğe ihtiyacı var. Sahadaki oyuncuların moral ve motivasyonlarını yükseltmeye ihtiyacı var. Taraftarları maça getirebilmek ve tribün desteğini sağlamak için özel çabaya ihtiyaç var. Yöneticilerin görevi de bu. Bunun için yönetimdeler.

 

Olcay Başkanın iyi niyetinden ve gayretinden şüphemiz yok. Takım için elinden geleni fazlasıyla yapmaya gayret ediyor. Ama sadece başkanın çabalarıyla bu iş yürümez.

 

Ofspor kendi sahasında deplasman takımı gibi mücadele etmeye devam ederse bu ligde zor tutunur
YORUM EKLE
YORUMLAR
Of
Of - 5 yıl Önce

Millet napsın, taraftarın büyük bölümü öğrenci ve gençlerden oluşuyor 15 km yol katedip maça gelip bide gırtlakmı patlatsın.

banner81

banner22

banner21

banner24