Zekeriya Birkan Bakan Yardımcısı oldu

25. ve 26. Dönem Bursa Milletvekili olan Oflu hemşerimiz Zekeriya Birkan Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

Zekeriya Birkan Bakan Yardımcısı oldu

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan 25. ve 26. Dönem seçimlerinde Ak Parti’den Bursa Milletvekili seçilen Zekeriya Birkan Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

 

Resmi Gazete’de yayınlanan 2019/191 sayılı Atama Kararnamesinde; “Adalet bakanlığı Bakan Yardımcılığı’na 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Zekeriya Birkan atanmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Birkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ve Bakan Gül’e teşekkür etti.

 

İşte Birkan’ın mesajı;

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmam sebebiyle bizleri bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’e ve Sayın Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül Bey’e şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim bizleri yeni görevimizde mahcup etmesin inşallah.

 

 

Zekeriya Birkan Kimdir?

Çaykara nüfusuna kayıtlı olan Birkan ailesi, yıllar önce Of’un Eskipazar Mahallesi’ne yerleşti. 1967 yılında Of’ta doğdu. İlkokulu Eskipazar İlkokulunda okudu. Of Şehit Ahmet Türkkan Lisesi’nde başladığı eğitimine Ankara’da devam etti ve Liseyi Ankara Keçiören Lisesi’nde tamamladı. 1987 yılı Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisini, 1992 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1992 yılında Bursa Barosu’na kaydını yaptıran Birkan, Bursa’da Serbest avukat olarak görev yaptı. 2004 ile 2009 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Hukuk Danışmanlığı yaptı. 2012 yılında Bursa Baro Başkanlığına seçildi.

 

MÜSİAD ve Mazlum-Der üyesi olan Birkan, İlim Yayma Cemiyeti Bursa Yönetim Kurulu Üyeliği, Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlıklarının yanı sıra Bursaspor Yönetiminde Denetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. HU-DER Hukuki Araştırmalar Derneği Bursa Temsilciliği açarak kurucu başkanlık, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliği ve şube başkanlığı görevlerini sürdürdü. BURGEV Bursa Gençlik ve Eğitim Vakfı Kurucu üyesi ve Vakıf Başkan Yardımcısıdır.

 

Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Siyasi, Arenada da aktif olarak görev alan Birkan, Üniversite yıllarında Milli Gençlik Vakfı’nda, Refah Partisi'nde il ve ilçe yöneticiliği görevlerinde bulundu. 1998 yılında Fazilet Partisi’nin Nilüfer İlçe Teşkilatında Kurucu İlçe başkanlığını üstlenerek 5 yıl süre ile başkanlık görevini sürdürdü. 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Nilüfer Belediye Başkan Adayı oldu. 2003’de AK Parti İl-İlçe delegesi seçilen Birkan, AK Parti’de İl Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 

25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Ak Parti’den Bursa Milletvekili Adayı olan Birkan, 7 Haziran seçimlerinin ardından Bursa Milletvekili olarak Meclise girdi. 1 Kasım 2015 tarihinde yenilenen seçimlerde yeniden meclise girmeyi başardı.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 5 yıl Önce

DEĞERLİ HEMŞERİMİZE GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM.

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24