Yeşilyurt’tan Yemişalan’a Mimar Sinan Camii

Yeşilyurt Ailesi tarafından Yemişalan Mahallesi’nde inşa edilen Mimar Sinan Camii açılışa hazırlanıyor.

Yeşilyurt’tan Yemişalan’a Mimar Sinan Camii

Ali Yeşilyurt Lisesi ve İlve Yeşilyurt Kız Öğrenci Yurdu’nu Of’un eğitimine kazandıran Yeşilyurt ailesi, Yemişalan Mahallesine yaptığı yatırımlarla da mahalle halkının takdirini kazanıyor.

 

Yemişalan Merkez Mahalle’de çay alım evi üzerinde bulunan camiyi ve çay alım evini yıktıran Yeşilyurt Ailesi, çay alım evini başka bir yerde yeniden yaptırarak Mahalle halkının hizmetine sundu.

 

MİMAR SİNAN CAMİİ

Yıkılan çay alım evinin yerine ise Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden örneklerin sergilendiği muhteşem bir Cami yaptırdı. Çift minareli olarak inşa edilen cami, Solaklı Vadisi başta olmak üzere çevre mahallelerden de ihtişamıyla göz kamaştırıyor. Çevre düzenleme ve iç döşeme çalışmaları devam eden caminin Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanıyor.

 

Yeşilyurt Ailesi, caminin yanı sıra Kurdariye Taş Ocağı güzergahından camiye ulaşımın sağlandığı mahalle merkez anayolunun da genişleme çalışmalarını da yürütüyor. Genişletilen yolun alt ve üst istinat duvarları yapılarak betonlama çalışmaları da devam ettiriliyor.

 

MİMAR SİNAN BULVARI OLSUN

Genel Yayın Yönetmenimiz Yüksel Yaşar’a Cami ile ilgili bilgiler veren Hayırsever İşadamı Cemal Yeşilyurt; “Mahalle sakinlerimizin talebi ile camimizi yenilemeye karar verdik. İnşallah Ramazan ayına yetişecek. Camimizle birlikte çevre düzenleme çalışmalarını da yapıyoruz. Caminin ismi konusunda mahalle halkımızla bir araya geldik. Çok sağ olsunlar ailemizin veya babamızın adının verilmesini istediler. Ancak biz bunu istemedik. Camimizde Mimar Sinan’ın mimarisinden esinlendik. O nedenle bu caminin adının Mimar Sinan Camii olmasına karar verdik. Caminin önünden geçen mahalle ana yolunu da bir bulvar hüviyetinde genişlettik. Şimdi bu yola da Mimar Sinan Bulvarı adının verilmesini istiyorum” diye konuştu.

 

GEÇMİŞE DEĞER VERMELİYİZ

Mahallede kabri bulunan ve 1776 yılında vefat eden Yadigaroğlu Hacı Mustafa Zade Oğlu Ali Ağa’nın mezarını da yenileyen Yeşilyurt; “Allah’tan duam, hayır yapamayacağım parayı bana nasip etme olmuştur hep. Allah bize verdi biz de hayır işlerine yardımcı oluyoruz. Ama en önemlisi de geçmişimize değer vermek. Geçmişine değer vermeyenler, geleceğini göremezler” ifadelerini kullandı.

 

OF’A DA ÇİFTE MİNARE

Yeşilyurt Ailesi, Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nin çifte minarelerinin yapımını da üstlendi. Tek Şerifeli minareyi yıktıran Yeşilyurt Ailesi, Camiye yakışır 2 adet 3 şerifeli minare inşa ettiriyor. Çalışmalar kapsamında caminin altında bulunan şadırvan ve lavaboları da yıktıran Yeşilyurt Ailesi, şadırvan ve lavaboların yenilemesini de üstlendi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
DURSUN SULUKAN
DURSUN SULUKAN - 8 yıl Önce

ALLAH RAZI OLSUN.

AZİZ ÖZKAN
AZİZ ÖZKAN - 8 yıl Önce

SEBEP OLAn DA KAZANDI....OF BUNALRI HAK EDİYOR...
HÜRMETLERİMİZ DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZE....

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24