Yeşili, maviyi ve eğitimi buluşturan okul

Bir yanında denizin ve gökyüzünün mavisi, bir yanında doğanın yeşili, her türlü eğlence ve oyuna elverişli geniş bahçesi ve sosyal imkanları ile tam bir eğitim yuvası olan Eskipazar İlk/Ortaokulu, güçlü eğitim kadrosu ile öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Yeşili, maviyi ve eğitimi buluşturan okul

Of Havadis Gazetesi olarak 2017-2018 Eğitim ve Öğretim sezonuna özel olarak başlattığımız “Okullarımızı Tanıyalım” projesi kapsamında bu hafta Eskipazar İlk/Ortaokulu’na sizler için konuk olduk.

 

Eskipazar İlk/Ortaokulu, bir yanında denizin mavisi, bir yanında gökyüzünün mavisi, bir yanında doğanın yeşili, her türlü eğlence ve oyuna elverişli geniş bahçesi, en değerli hazinesi kütüphanesi, öğrencilerin teneffüslerdeki boş zamanlarını değerlendirebileceği satranç masaları ve güçlü eğitim kadrosu ve başarılı yöneticileri ile tam bir eğitim yuvası.

 

Doğayla iç içe bir eğitim

Şehrin kalabalığından uzak ancak şehre de bir o kadar yakın olan okul, doğayla bütünleşik huzurlu bir eğitim-öğretim ortamı sunuyor öğrencilerine. Eğitim kadrosu, idarecileriyle bütünleşmiş, her türlü sosyal- kültürel ve sportif faaliyetlerin yapılma ortamına sahip okul olmanın avantajıyla her geçen yıl başarı seviyesini yükseltiyor.

 

Eskipazar İlk/Ortaokulu, 1961 yılında Eskipazar İlkokulu olarak eğitime faaliyetine başladı. 1979 yılında eski belediye binasının yanında Eskipazar Ortaokulu adıyla yeni bir okul daha eğitime başladı. 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilince ortaokulların kapanmasıyla Eskipazar Ortaokulu da kapanınca 1999 yılında sekiz yıllık eğitim vermek üzere Eskipazar İlköğretim Okulu adıyla mevcut olan ve bugün eğitim veren okul açıldı. Eskipazar İlk/Ortaokulu, İlkokul ve Ortaokul olarak hizmet vermektedir. 

 

120 öğrenciye eğitim veriyor

Gökçeoba, Kumludere, Güresen, Fatih Mahalleri ve  Kuzan Mevkiinden olmak üzere toplam 9 servis aracı ile Taşımalı Eğitim yapmaktadır. Tüm bu mahallelerdeki toplam 120 öğrenci Eskipazar İlkokulu/Ortaokulunda eğitim öğretim görmektedir. Okulda; 12 sınıf, 3 idare odası, 1 öğretmen odası, 1 memur odası, rehberlik odası, konferans salonu, kütüphane, arşiv ve mescit bulunmaktadır.

 

Dört katlı olan okul binasının yanında 3500 m2 bahçesiyle öğrencilere hem derslerde hem de boş zamanlarında spor yaparak zamanlarını değerlendirme fırsatı sağlıyor. Okul bahçesinde öğrenciler için, basketbol potası, voleybol sahası, futbol sahası mevcut olup öğrencilerin çok yönlü spor yapmalarına imkan tanımaktadır. Öğrencilerin bir tarafında mavi Karadeniz diğer tarafında yeşilin farklı tonlarında doğa ile bütünleşik bir şekilde hem eğitim alıyor hem de güven içinde oynayıp, eğlenebiliyorlar.

 

Hedef 4 D

Okul Müdürü Sadık Yardım ekibim dediği tüm öğretmenler ve yardımcı personelleri okul için; “Amacımız daha temiz, daha başarılı, daha sağlıklı ve daha güvenli okul oluşturmaktır. Bu anlamda okul temizliğiyle geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında beyaz bayrak almaya hak kazandık. Bunun yanında İl genelinde düzenlenen “Yemekte Denge” projesinde Trabzon birincisi olduk. Bu yıl ise Beslenme Dostu Okullar Projesine başvuracağız. Yaz tatilinde okulumuzu öğretmenlerimizle tepeden tırnağa boyadık. Okul başarımız her geçen yıl yükseliyor. Geçen yıl dönem TEOG sınavında okulumuz Eskipazar İlkokulu/Ortaokulu ilçe üçüncüsü oldu. Güvenlik de olmazsa olmazımızdır. Okulun ve okul bahçesinin her yönüyle gözetim altına alan güvenlik kameralarımız var. Bahçemiz asfaltlı olması, okul içinde ise merdivenlerdeki korkuluk boyları yükseltilmiş olması güvenlik tedbirlerimizden bazılarıdır. Okulda çocuklar sosyal ve kültürel etkinliklerle de başarılarını pekiştiriyorlar. Buna örnek olarak geçtiğimiz dönemde düzenlenen gezilerle 100’e yakın öğrenci Trabzon’da tiyatroya götürdük Kanuni evini ziyaret edip bir saat ders işledik, Akyazı Stadı, Ayasofya Müzesi gezdik,  Sporda da etkinlik gösteren okulumuz, İlçe genelinde geçen yıl yapılan voleybol turnuvasında kızlar üçüncü, erkek futbol turnuvasında da üçüncü olmuştur. Öğretmenler Günü ile ilgili yapılan şiir yarışmasında ise bir öğrencimiz yazdığı şiirle ilçe birincisi olmuştur. Bu yıl Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında öğrencimiz ilçe üçüncüsü olmuş. Geçtiğimiz yıllarda Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liselerine öğrencilerimiz yerleşmiştir” diyerek okulun genel durumunu ifade etti.

 

Başarı ekip ve güven işidir

Başarıyı ekibe ve güvene bağlayan Yardım konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ekibimizle uyum içinde çalışmamız bize başarıyı getiriyor. Başarı ekip ve güven işidir. Ekip çalışmasıyla birlikte öğrenci, veli ve öğretmen birliğini sağlayıp, özellikle okula veliyi çekebildiğimiz zaman işin zor kısmını hallettik demektir. Bizim okul için beklentimiz hep daha fazlası. Daha sağlıklı, daha başarılı, daha güvenli, daha temiz okul ve daha mutlu çocuklar için çabalıyoruz. Milli, manevi becerilere sahip, vatan sevgisiyle harmanlanmış öğrenci yetiştirmek amacındayız. Önce iyi insan olabilsin, sonra meslek sahibi olur düşüncesi hep şiarımız olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

 

Okul Müdürü Sadık Yardım

Okul Müdürü Sadık Yardım, 1972 Tonya’da doğdu. Fen Bilimleri Öğretmeni olan Yardım, 23 yıldır eğitimin içinde. Bu eğitim faaliyetlerinden 15 yılı idarecilik olarak devam ediyor. Yozgat’ta göreve başlayan Yardım, Trabzon’un değişik ilçelerinde görev yaptıktan sonra 2014 yılından itibaren Eskipazar İlkokul/Ortaokulu’na idareci olarak görev yapıyor. Sadık Yardım evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Öğretmen Kadrosu

Sadık Yardım Okul Müdürü, Lokman Altun Müdür Yardımcısı, Muhammet Yardım Müdür Yardımcısı, Saadet Abdikoğlu Memur, Türkan Türk Kayım 1/A Sınıf Öğretmeni, Oktay Abdikoğlu 2/A Sınıf Öğretmeni, Elvan Binici Genç 3/A Sınıf Öğretmeni, Didem Çelik 4/A Sınıf Öğretmeni, Yasemin Birşen Sınıf Öğretmeni, Nazmiye Karpuz Seyis Fen ve Teknoloji Öğretmeni, Ahmet Tahsin Aksoy Beden Eğitimi Öğretmeni, İlkay Demiralp İngilizce Öğretmeni, Ayşe Beşel Türkçe Öğretmeni, Tahir Özkurt Sosyal Bilgiler Öğretmeni, Zeynep Yılmaz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, Osman Kocal Matematik Öğretmeni, Selva Üstün Müzik Öğretmeni, Levent Berber Teknoloji Tasarım Öğretmeni, Zeliha Aydınocak Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Zeynep Arslantürk Okul Öncesi Öğretmeni.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24