Yaşlılarının refah seviyesi artacak

YADES Yaşlanma Yaşa projesi kapsamında Of’ta düzenlenen eğitimde konuşan Of Belediye Başkan Vekili Halim Kaya, “Biz büyüklerimize yaşlı demiyoruz, tecrübe birikimi diyoruz. Yaşlılarımız bizim en kıymetli varlıklarımızdır” ifadelerini kullandı.

Yaşlılarının refah seviyesi artacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen, Trabzon Valiliği Koordinasyonunda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen YADES 2016 (Yaşlı Destek Programı) Yaşlanma Yaşa projesi kapsamında 18 ilçe belediye personeline “Yaşlı Bakımı, İletişim ve Koordinasyon sağlanması” konularında  eğitimler veriliyor.

 

YAŞLILARIMIZ BİZİM EN KIYMETLİ VARLIKLARIMIZDIR

Of Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen ve Of Belediyesi’nin yanı sıra Hayrat, Çaykara ve Dernekpazarı Belediye personellerinin katıldığı eğitim bir hafta sürdü. Eğitimin son gününde katılımcılara belgeleri Of Belediye Başkan Vekili Halim Kaya tarafından takdim edildi.

 

Törende konuşan Başkan Vekili Kaya yaşlılar için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Biz büyüklerimize yaşlı demiyoruz, tecrübe birikimi diyoruz. Yaşlılarımız bizim en kıymetli varlıklarımızdır. Onların huzur içinde yaşamaları bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

YAŞLILAR İÇİN KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK

Proje hakkında bilgi veren Proje Koordinatör Yardımcısı Zinnet Karal, “Ortahisar ilçemizin ardından Of ilçemizde de eğitim verdik. Ardından Araklı ve Vakfıkebir ilçelerimizde eğim programları gerçekleştireceğiz. Bu eğitimi alan belediye personelleri ilçelerinde yaşlılarla iletişim halinde olacak. Önümüzdeki aylarda Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde YADES Koordinasyon Merkezi kurulacak. Bu koordinasyon merkeziyle beraber Trabzon’un 18 ilçesinde ikamet eden yaşlılarımızın sorunları takip edeceğiz ve çözüm üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24