Vakıflar Haftasında Vakıf çalışanları unutulmamalı

Vakıflar Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türkiye Diyanet Vakfı Of Şube Sekreteri Ömer Faruk Çakır; Vakıf geleneğinin Türk-İslam tarihi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Vakıflar Haftasında Vakıf çalışanları unutulmamalı

6-12 Mayıs tarihlerinde kutlanmakta olan Vakıf Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şubesi ve Türkiye Diyanet Vakfı OF Şube Sekreteri Ömer Faruk Çakır; Vakıf geleneğinin kültürünün medeniyetimize has bir özellik olduğunu Türk-İslam tarihi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 

Çakır; "Vakıflar bizim için çok önemli, bizim tarihimiz ile özdeşleşmiş bir kavram. Türk-İslam tarihi boyunca vakıfların tarihin her döneminde çok büyük rolü olduğunu görüyoruz. Sağlık ve eğitimle ilgili, fakir fukaraya yardım, hayvanların korunması ve çocukların korunması için bir sürü vakıf tesis edilmiş. Bunlar tarihimizin şeref levhalarıdır" dedi.

Yardımlaşma, dayanışma ve kimsesize kimse olma, güçsüzü koruma gibi görevleri olan vakıfların varlığını en iyi şekilde sürdürmesi gerektiğini ifade eden Çakır; “Vakıf eserlerinin özenle korunması gerekir. Bu toprakları canları ve kanlarıyla sulayarak bizlere vatan yapan şanlı ecdadımızın emanetlerini yarınlara en iyi şekilde taşımak görevimizdir. Bu görevi yerine getirmede öncelikle Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve tabiî ki bizlere ağır ve önemli görevler düşmektedir. Vakıf Haftasında güzel eserleri koruyan, kollayan, yaşamalarını sağlayan ve gelecek nesillere aktaran Vakıf çalışanlarının unutulmaması gerekiyor. Vakıf Haftası münasebetiyle hayır yapanları, hayır hizmetlerine vesile olan Vakıf çalışanlarını unutmamalıyız” ifadelerini kullandı

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim TURAN
İbrahim TURAN - 9 yıl Önce

Ömer Bey; çok güzel açıklamışsınız. Gayet duygusal ve içten. Peki gerçekten öyle mi? Eğer öyleyse adil ve objektif mi? Ben Trabzon Valiliği Vakiıf Müd. 1 yıllık yardım izni aldım. Of Kaymakamlığı bizi yazıyla Müftülüğe gönderdi. Müftü bey de sağ olsun, Allah razı olsun; Aynen şöyle dedi. " Biz camide para toplarsak, cemaat camiye gelmez." Sorarak teyit edebilirsiniz Müftü Beye. Hatırlar. Sanki koca müftülük binasını kendi maaşlarından yaptılar. Millet versin, sıkıntı yok. Ama ne yapıyorsanız onu yazın. Saygılar..

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24