Ulusoy’un Mobilya Öğrencileri hem öğreniyor hem üretiyor

Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Lisesi’nin Mobilya Bölümü öğrencileri, eğitimlerinin yanı sıra hem kendi okullarının mobilya ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de ilçedeki diğer okulların mobilya ve bakım onarım işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyorlar.

Ulusoy’un Mobilya Öğrencileri hem öğreniyor hem üretiyor

Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Lisesi bünyesinde dört yıldır eğitim veren Mobilya Bölümü, 32 öğrencisine mobilya üzerine eğiterek, ustalık belgeleri almalarını ve alanlarında tecrübe sahibi olmalarını sağlıyor. Bölümde 2 norm ve 1 usta öğretici bulunuyor. Makine ve laboratuar eksiği bulunmayan bölümde öğrenciler rahatlıkla öğrenimlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bölümde her türlü mobilya yapabilecek aletleri mevcut.

 

Bölümden mezun olan öğrenciler teknisyen unvanı alıyorlar ve direk iş yeri açma belgesine sahip oluyorlar. Çıraklık eğitimi gibi eğitimlerden geçmelerine gerek kalmadan rahatlıkla iş hayatına girebiliyorlar. Bunun yanında öğrencilere Uluslar arası alanda geçerliliği olan Europass belgesi de veriliyor.

 

Mezun edilen öğrenciler ilçemizdeki ve ilimizdeki önemli firmaların mobilya üretim bölümlerinde iş bulabiliyorlar. Bölümde öğrenciler mutfak dolabı, banyo dolabı, masa, elbise dolabı, sandalye gibi malzemeler üretip okullara verebiliyorlar. Böylelikle ilçedeki okulların ihtiyaçları da ücretsiz karşılanmış oluyor.

 

12. sınıfta eğitim gören öğrenciler üç gün işletmelerde beceri eğitimi alabilmek için Of’taki mobilya firmalarına gönderiliyorlar. Kalan iki günde ise okulda eğitimlerine devam ediyorlar. 11. Sınıflar haftada 25 saat, 10. Sınıflar ise haftada 14 saat meslekleriyle ilgili dersleri görüyorlar. Okul içerisinde ve pansiyonda mobilya ve dekorasyonla ilgili yapılan tüm çalışmalar öğrenciler tarafından yürütülüyor. 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24