Ulusoylu öğrencilerden Mevlidi Nebi programı

Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin 1446 yılı nedeniyle HMB Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen Mevlidi Nebi programı ile kutlandı.

Ulusoylu öğrencilerden Mevlidi Nebi programı

Peygamberimiz Hz Muhammet (SAV)’in dünyaya teşriflerinin 1446 yılı nedeniyle ülkemizde ve ilçemizde düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.

 

HMB Ulusoy Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de hazırladıkları Mevlidi Nebi programı ile Kutlu Doğumu kutladılar.

 

Okulun spor salonunda yapılan program öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından öğrencilerin Peygamberimizin hayatıyla ilgili şiirler ve ilahiler okumasıyla devam etti. Programda Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Lisesi’nin Emektar Tarih Öğretmeni İmamaettin Hanlıoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammet’in hayatıyla ilgili bilgiler verdi.

 

Hanlıoğlu konuşmasında; “Sevgili öğrenciler burada insanlığın yaratılmasına sebep, ruhlar aleminde ilk insan, cennete girecek ilk kişi olan sevgili Peygamberimizden bahsediyoruz. Ümmeti için hep dua etmiş, insanlığı iyiye yöneltmek istemiş. Kız çocuklarına iyi davranılmasını onların Allah’ın birer emaneti olduğunu söylemiş. Onun Veda Hutbesini her daim okuyup kendimize ondan dersler çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Program öğrenciler tarafından Peygamberimizin hayatıyla ilgili slayt gösterimi, ezgi ve ilahilerin okunmasıyla sona erdi.  

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24