Ulusoy Lisesi öğrencilerinden kedilere sıcak yuva

Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü öğrencileri hazırladıkları kedi evlerini Of’taki okulların bahçelerine yerleştirerek kedilere sıcak birer yuva kazandırdılar.

Ulusoy Lisesi öğrencilerinden kedilere sıcak yuva

Ülkemiz genelinde son günlerde sokak hayvanlarıyla ilgili olumsuz haberler gündeme gelirken Of’ta eğitim gören meslek liseli öğrencileri sokak kedileri ile ilgili örnek bir projeyi hayata geçirdiler.

 

Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümü öğrencileri hazırladıkları kedi evlerini Of’ta eğitim veren okulların bahçelerine yerleştirdiler. Bu örnek uygulama ile sokak kedileri kışın soğuğunda sıcak birer yuvaya kavuşmuş oldular.

 

20 okula kedi evi hediye ettiklerini belirten Okul Müdürü Hakan Berber; “Okulumuzdaki Mobilya Bölümü öğretmen ve öğrencileri çeşitli ürünler üretiyorlar. Sokak hayvanları konusundaki hassasiyetlerini duyunca onları teşvik ettik. Onlar da “Kedi Evi” yaptılar. Projemizi duyan ilçemizdeki okul müdürü arkadaşlarımın taleplerine karşılık vermek için üretimimizi artırdık. Şu ana kadar 20 okulumuza “Kedi Evi” hediye ettik. İnşallah ilçemizde kalan 6 okula da “Kedi Evi” yaparak tüm okullarımızı projemizden haberdar etmiş olacağız” dedi.

 

Okul Müdürü Berber’e ve öğrencilere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Hepinizin malumu olduğu üzere son günlerde sokak hayvanlarıyla ilgili olumsuz haberleri izliyoruz ve üzülüyoruz. Oysa inancımız bizlere tüm canlılara merhamet etmeyi tavsiye ediyor. Onun için insanlara olduğu gibi hayvanlara da iyi davranmalıyız. Kışın bu soğuk günlerinde öğrencilerimizin yaptığı “Kedi Evleri”  ile kediler üşümeyecek. Okul müdürümüzü böyle güzel projesi nedeniyle tebrik ediyorum. Emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum”  ifadelerini kullandı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24