Trabzon Türkçe Şölenine Hazırlanıyor

Türkçe Olimpiyatları il etkinlikleri kapsamında 19 ülkeden 60'ın üzerinde öğrenci, 1 Haziran günü saat 20.30'da da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gösterilerini sunacak.

 Trabzon Türkçe Şölenine Hazırlanıyor


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı olimpiyatları arasında gösterilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın heyecanı tüm ülkeyi sarmaya başladı.

 

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ve dünyanın en kapsamlı olimpiyatları arasında gösterilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın heyecanı tüm ülkeyi sarmaya başladı.

 

Bu yıl 'İnsanlık için el ele' sloganıyla başlayan olimpiyatlar, 30 Mayıs - 14 Haziran tarihleri arasında 41 ilde yapılacak etkinliklerle tamamlanacak. 10. Türkçe Olimpiyatları'nda yarışmak için bu yıl 135 ülkeden toplam bin 500 öğrenci gelecek. Başta İstanbul, Ankara ve Trabzon olmak üzere 41 il ve 65 sahnede yapılacak 10. yıla özel muhteşem gösteri ve performanslar yine Türkçe sevdalılarına Bayram yaşatacak.

 

Türkçe Olimpiyatları il etkinlikler kapsamında Trabzon'a gelecek 19 ülkeden 60'ın üzerinde öğrenci, 31 Mayıs'ta yapılacak kortej yürüyüşüyle Trabzonluları selamlayacak ve 1 Haziran günü saat 20.30'da da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda gösterilerini sunacak.

 

AzerbaycanBelarusBeninBosna Hersek,Brezilya, Endonezya, FilipinlerGürcistan, Irak, KazakistanKırgızistanKosovaKenyaMısır, MoldovaNorveç, Tacikistan ve Tunus'tan gelen öğrenciler, şarkı, şiir, halk oyunları ve özel beceri dalında hünerlerini sahneleyecek.

 

Türkçe Olimpiyatları Trabzon Tertip Komitesi Başkanı Fuat Öründü, 2003 yılında mütevazı bir katılımla başlayan olimpiyatların 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katıldığı dev bir organizasyona dönüştüğünü söyledi. Öründü, düzenlediği basın toplantısında, Türkçe Olimpiyatları'yla ilgili bilgiler verdi. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na ülke elemelerinde 15 binden fazla öğrencinin katıldığına dikkat çeken Öründü, olimpiyatların kültürlerin kaynaşması, farklılıkların bir araya gelmesi ve Türkçe öğrenenlerin teşvik edilmesi adına çok önemli olduğunu anlattı.

 

Öründü, olimpiyatların aynı zamanda vefalı Anadolu insanının fedakarlıkları ve isimsiz kahramanlarının çabalarının bir semeresi olduğunu dile getirdi. Türkçe Olimpiyatları'nın yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdığını ifade eden Öründü, "Olimpiyatların en önemli hedefi; farklılıkların ayrılık değil, zenginlik olarak görülmesini sağlamak, kültürlerin bir araya gelerek tanışması, kaynaşması ve etkileşim yaşamasına katkıda bulunmaktır. Dünyanın tüm renk ve seslerinin bir arada ve ahenkle buluşabileceğini dünyaya göstermektir. O doğrultuda olimpiyatlara katılan öğrenciler sadece Türkçeyi güzel konuşmak, Türk halkını ve kültürünü yakından tanımak için ülkemize gelmiş olmuyorlar. Aynı zamanda ülkelerini en iyi şekilde temsil ederek bizlere kültürlerini de tanıtma imkanı buluyorlar." dedi.

Olimpiyatların il etkinliklerinin Trabzon'da da yapılmasının şehir için büyük bir ayrıcalık olduğunu kaydeden Öründü, Trabzon'a gelecek 19 ülkeden 60'ın üzerinde öğrencinin geleceğini belirtti. Misafir öğrencilerin 30 Mayıs'ta şehirde olacağını söyleyen Öründü, 31 Mayıs'ta Atatürk alanından başlayıp Uzun sokak boyunca devam edecek kortej yürüyüşüyle Trabzonluları selamlayacaklarını bildirdi. Öründü, öğrencilerin Türkçe hünerlerini sergileyecekleri gösterilerin ise 1 Haziran günü saat 20.30'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılacağını ifade etti.

Öründü, Türkçe'nin dünyada açan çiçeklerinin coşkusuna ortak olmak isteyen herkesi Avni Aker Stadı'na beklediklerini sözlerine ekledi.

Of Ajans

YORUM EKLE
YORUMLAR
kemal salih
kemal salih - 12 yıl Önce

Türkiye'nin böyle muazzam proje gerçekleştirmesi çok gurur verici,

SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24