Trabzon, Türkçe Olimpiyatları için hazır

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları’nın Trabzon şehir etkinlikleri 2 Haziran Pazar Günü Akçaabat Fatih Stadyumunda yapılacak.

Trabzon, Türkçe Olimpiyatları için hazır
Türkçe Olimpiyatları Trabzon Organizasyon Komitesi Başkanı Fuat Öründü, “Akçaabat Fatih Stadyumu’nda yapacağımız Türkçe Olimpiyatı şehir etkinliğinin ön hazırlığını tamamladık. 4. defa ev sahipliği yapacağımız etkinlik için pazar günü sabah Rize’den gelecek 70 öğrenci ve 10 öğretmeni Of’ta karşılayacağız. Bu yıl Trabzon Şehir Etkinlikleri’ne Amerika Birleşik Devletleri, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Endonezya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Moğolistan, Moritanya, Rusya-Buryat, Somali, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tunus ve Yemen’deki Türk kolejlerinden öğrenciler katılacak.”dedi.
 
Grand Zorlu Otel’de yapılan basın toplantısında Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, belediye olarak şehrin tanıtımına katkıda bulunan bütün organizasyonlara destek verdiklerini söyledi. Ergin Aydın, “Türkçe Olimpiyatları da Trabzon’un uluslararası tanıtımına, adının tüm dünyaya duyurulmasına katkıda bulunan bir etkinlik. Ondan dolayı bu etkinliğini destekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Trabzon Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (TEKAYDER) Başkanı İsmet Dere de Türkçe Olimpiyatları’na Trabzon’da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Trabzon Şehir Etkinlikleri 02 Haziran 2013’de, Akçaabat Fatih Stadyumu’nda, saat 20.30'da yapılacak. Misafir öğrencilerimiz Of ilçemizde karşılanacak ve etkinliği halkımıza duyurmak adına konvoy halinde şehrimize girecekler. Bu yılki programımızın sunuculuğunu Samanyolu TV’den Ramazan Ümit Şimşek yapacak. Programda öğrenciler ülkelerindeki Türk okullarında yabancı dil olarak öğrendikleri Türkçemizle şarkı, türkü, şiir ve özel beceri alanlarında sergileyip halk oyunlarımızdan gösteriler sunacak. Trabzon Şehir Etkinliği, Çay TV ve Kanal Mavi TV’den canlı olarak yayımlanacak.”

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24