Trabzon sokakları sanatla güzelleşiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarındaki elektrik trafoları, köprü ayakları ve kör duvarları estetik görünüme kavuşturmak üzere harekete geçti. Anılan yerler, kadın ressamlar eliyle bambaşka bir görünüme bürünmeye başladı.

Trabzon sokakları sanatla güzelleşiyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarındaki elektrik trafoları, köprü ayakları ve kör duvarları estetik görünüme kavuşturmak üzere harekete geçti. Anılan yerler, kadın ressamlar eliyle bambaşka bir görünüme bürünmeye başladı.

 

Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ.’nin (Çoruh EDAŞ) de desteklediği proje ile Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Femin & Art, Trabzon’un değerlerini trafo kutularına, köprü ayaklarına ve şehrin farklı noktalarındaki duvarlara resim olarak yansıtma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Yürüttüğü seçim kampanyasında ortaya koyduğu söylemi anımsatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’a büyük yatırımlar ve mega projeler kadar, vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak ve şehrin imajına değer katacak küçük ama etkili dokunuşlarla da katkı sunacağımızı göreve gelmeden önce çeşitli platformlarda dile getirmiştik. Şimdi halkımızın teveccühüyle geldiğimiz görevde, ama belediye imkânlarını kullanarak, ama çeşitli STK’larla iş birliği içerisinde… Şehrimize güzel dokunuşlar yapmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

 

Femin & Art üyelerinin ve Çoruh EDAŞ’ın, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığınca ortaya atılan proje dâhilinde kente önemli bir hizmet yaptığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Hemşehrilerimizin şu sıralarda Ortahisar ilçemizde Gazipaşa, Kunduracılar, Kahramanmaraş caddelerinde kaldırım üzerlerinde gördüğü trafo boyama çalışmalarını sürdüren Femin & Art üyesi kadın sanatçılarımıza da projede emeği geçen diğer paydaşlara da bu vesileyle teşekkür etmek isterim. Sanatçılarımızın şimdilik 200 trafo üzerinde sürdürdüğü çalışmalar ilerleyen günlerde köprü ayakları ve duvarlarda da sürecek. Proje tamamlandığında inanıyorum ki; Trabzon’u renklerini koruyarak geliştireceğimize yönelik söylemimizin ilk icraatlarından birini ortaya koymuş olacağız” ifadelerini kullandı.        

 

Türkiye’de 7 şubesi, dünya genelinde ise 30 ülkede temsilciliği bulunan ve sadece kadın ressamları bünyesinde barındıran Femin & Art Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, “Bizler dernek üyeleri olarak dünyayı güzelleştirmek için yola çıktık. Metrekaresine en fazla ressam düşen Trabzon’da sokakları sanatla buluşturmayı hep arzu etmiştik. Şimdi büyükşehir belediyemiz böyle bir projeyi hayata geçirdi. Biz Femin & Art olarak bu projeye destek vermekten çok mutluyuz. Sokaklarımızda kirli ve kötü görüntü sergileyen trafolara kentimizin değerlerini resmetmeye başladık. ‘Trabzon’a kadın eli değecek, Trabzon güzelleşecek’ diyoruz. Bu projeyi başlatmakla sanata ve sanatçıya verdiği değeri ortaya koyan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürü Osman Aydın da Trabzon’un güzelleştirilmesi adına büyükşehir belediyesi ile birlikte proje yürütmekten memnuniyet duyduklarını kaydederek, kente mütevazı da olsa katkı sunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24