Terör örgütü çırpınıyor, kendine yeni eleman devşiremiyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "2016'nın 8 ayında terör örgütüne katılanların sayısı 573'tü. Şu anda 8 ayda terör örgütüne katılanların sayısı sadece 72. Terör örgütü çırpınıyor, kendine yeni eleman devşiremiyor.

Terör örgütü çırpınıyor, kendine yeni eleman devşiremiyor
HABERİN GALERİSİ
Ak Parti Of 6.Kongre 2017

Ak Parti Of 6.Kongre 2017

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2016'nın 8 ayında terör örgütüne katılanların sayısı 573'tü. Şu anda 8 ayda terör örgütüne katılanların sayısı sadece 72. Terör örgütü çırpınıyor. Kendine yeni eleman devşiremiyor." dedi.

 

Soylu, AK Parti Of İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün PKK'yı da FETÖ'yü de DEAŞ'ı da hızlı bir şekilde tasfiye ettiğini söyledi.

Özellikle PKK'ya yönelik çok ciddi operasyonların yapıldığını kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

 

"Kendi evlatlarımızın ürettiği yerli malı insansız hava araçlarımızla, yerli malı Altay tankımızla, ATAK helikopterlerimizle jandarmamızın, polisimizin, korucumuzun cansiperhane gayretleriyle büyük bir temizliğe girmiş durumdayız. Son 24 saatin bilançosunu size hemen söyleyeyim. Mardin'de 6 terörist etkisiz, Hakkari'de 1 terörist etkisiz, Batman'da 1 terörist etkisiz, Van'da 3 terörist etkisiz, en son bu gece sabaha karşı Elazığ'da da 6 terörist etkisiz hale getirildi Karakoçan'da. Kahramanlarımız bir yemin ettiler, bu ülkeye terörü musallat etmeye çalışanlara karşı bir yemin ortaya koydular."

 

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını kaydeden Soylu, "Teknolojik donanımlarımızla eski Türkiye değildir. Allah'a hamdolsun birlik, beraberlik içerisinde bütün unsurlarımızla Türkiye'yi istikametinden, hedeflerinden ayırmak isteyenlere karşı çok büyük bir mücadeleyi hep birlikte veriyoruz. Trendimiz hep yükseliyor." diye konuştu.

 

Bakan Soylu, terörle yapılan mücadeleye de değinerek, şunları ifade etti:

"2016'nın 8 ayında terör örgütüne katılanların sayısı 573'tü. Şu anda 8 ayda terör örgütüne katılanların sayısı sadece 72. Terör örgütü çırpınıyor. Kendine yeni eleman devşiremiyor. Telsiz konuşmalarından, kendi aralarında yaptıkları konuşmalardan elde ettiğimiz istihbaratlarda şu anda çok zor bir durumdalar. Özellikle 2017'de dağ, taş, tepe, durmadan her tarafta güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. Tam tamına 985 sığınaklarını sadece 2017 yılında tarumar ettiler. Şimdi de büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Eylül, ekim, kasım, bunlara kış üslenmesi fırsatı vermeyeceğiz ve tepelerine bineceğiz. Ne yaptığımızı, nasıl bir strateji izlediğimizi, ne ortaya koyduğumuzu ve burada nasıl ısrarlı ve kararlı olduğumuzu milletimizin bize verdiği bu emaneti hakkıyla kendilerine teslim etmek için büyük bir mücadele ortaya koyduğumuzu bir şekilde tekrar etmek istiyoruz. Son 1 yılda 2 bin 429 terörist etkisiz hale getirildi, bugünkü rakamlar hariç. Bu büyük mücadele aynı şekilde, aynı kararlılıkla elbetteki devam edecektir."

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hedeflerimize ulaşabilmek için buradayız. Etrafımızdaki coğrafyayı bir ateş çemberine çevirmek isteyenlere karşı demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, kardeşliğin, refahın, birlikte gelişmenin ve büyümenin ne olduğunu anlatabilmek, bunu demokrasi ve millet marifetiyle gerçekleştirebilmeyi ortaya koyabilmek için buradayız." dedi.

 

Soylu, AK Parti Of İlçe Başkanlığı'nın 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, partililere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ve muhabbetlerini iletti.

 

Millete hizmet etmenin bir nimet olduğunu belirten Soylu, "15 yıldır bu yolda, bir güzel insanın ardından, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'la beraber yol yürüdünüz, milletin ve ümmetin duası oldunuz, Cenab-ı Allah cümlenizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu, kongrelerin yeni bir sözleşmenin, geleceğe ait hep birlikte adım atmanın, geçmişteki başarıların, kendilerine karşı kurulan oyunların ve kumpasların her birinin bertaraf edilmesi anlamı taşıdığını vurgulayarak, bunun heyecanıyla burada bulunduklarını bildirdi.

Türkiye'yi zenginleştirmek, yarınlara daha emin bir Türkiye ile adım atabilmek için dünkü sözleşmelerden, ahitlerden vazgeçmeden geleceğe adım atabilmek için burada olduklarına işaret eden Soylu, "Hedeflerimize ulaşabilmek için buradayız. Etrafımızdaki coğrafyayı bir ateş çemberine çevirmek isteyenlere karşı demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, kardeşliğin, refahın, birlikte gelişmenin ve büyümenin ne olduğunu anlatabilmek, bunu demokrasi ve millet marifetiyle gerçekleştirebilmeyi ortaya koyabilmek için buradayız." diye konuştu.

Soylu, Türkiye'de eğitim, ulaşım, sağlıktaki yatırımlara değinerek, gelecek nesli daha huzurlu, daha yüksek kaliteli hayat standardına ulaştırmak, Türkiye'den aman dileyen mağdur ve mazlum milletlere zengin bir Türkiye ile nasıl el uzatabileceklerini ortaya koymak için kongrelere katıldıklarını ifade etti.

 

- "AK Parti'yi güçlü yapan, millete ve dünyaya söyleyecek sözünün bitmemiş olmasıdır"

Kongrelerin mesaj vermek zorunda olduğunu kaydeden Soylu, şöyle devam etti:

"İşte AK Parti'yi güçlü yapan ve 15 yıldır iktidarda tutan asıl mesele, millete ve dünyaya söyleyecek sözünün bitmemiş olmasıdır. Dünyanın buradan çıkan bir söze ihtiyaç duymasıdır. 2002'de bu parti dedi ki 'Hayır Türkiye bu değildir, biz buna layık değiliz. Türkiye emekli maaşları için borç arayan, yüzde 70 enflasyonların altında ezilecek, IMF ile yönetilecek, yatırım yapmayan, temel attığı projenin açılışını yapamayan, tam 8 yılda bitiremeyen bir Türkiye tablosu elbetteki değildir. Biz buna layık değiliz. Ülkemiz, tarihimiz, medeniyetimiz buna layık değildir. Bize emanet edilenler buna layık değildir.' dedi. Hamdolsun bu itiraz milletimizden hep destek görmüştür. AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan'la Türkiye bu meseleleri kısa zamanda geri bırakmıştır ve 2007'de AK Parti yine bir şey söylemiştir ve demiştir ki 'Türkiye artık muhtıralarla yönetilecek bir ülke değildir. Türkiye demokrasisini, zenginliğini geliştirecektir.' Hamdolsun bu sözümüz de destek bulmuştur."

 

Soylu, Türkiye'nin bu büyük yapısal reformlarını bu dönemde gerçekleştirdiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Sağlık, sosyal güvenlik, yerel yönetimler ve demokrasi alanındaki bütün reform adımlarını bu dönemden sonra daha belirgin bir şekilde ortaya koymuştur. 2011'de AK Parti Türkiye'ye 2023, 2053, 2071 hedeflerinden bahsetmeye başlamıştır. İçi boş vaatler değildir bunlar. Tarih ve rakamlarla hedef göstermiştir. 3 bin 500 dolarlardan 11 bin dolara getirdiği kişi başına milli gelirini 2023 için 25 bin dolara, 36 milyar dolardan 150 milyar dolara getirdiği ihracatını 500 milyar dolara, yüzde 70'den yüzde 10'ların altına getirdiği enflasyonunu yüzde 5'in altına indirmeyi hedeflemiştir. Türkiye bir şey daha söylemiştir, 'Gelecek' demiştir AK Parti. Bunları sizlerle, birçok şeye rağmen söylemiştir. Milletimizin umudunu kırmak istedikleri güne rağmen söylemiştir. Gezi olaylarına, e-muhtıralara, 17-25 Aralık darbesine, 6-7 Ekim olaylarına, 15 Temmuz'da hainlerin darbe girişimlerine rağmen söylemiştir. İddiasından, inancından, sorumluluğundan, bu topraklara olan sadakatten, şu topluluk bir gün dahi vazgeçmemiştir ve geri durmamıştır."

 

- "AK Parti hem bugün hem de gelecekte kalıcı istikrar demiştir"

AK Parti'nin 2015'de bir şey daha söylediğini anımsatan Bakan Soylu, şu görüşlerini paylaştı:

"AK Parti hem bugün hem de gelecekte kalıcı istikrar demiştir. Milletimiz yine destek vermiştir. Bütün bu süre içerisinde dünyaya da bir şey söylemiştir AK Parti, 'Artık kapılarını kapatan, doğusundaki ve güneyindeki hadiselere, tarihi, dini ve kültürel bağı olan milletlere sırtını dönmek yok.' demiştir. Milletimiz, 'Türkiye belki tek başına oyun kurucu değildir ama Türkiye'siz de bu coğrafyada oyun kurulmasına, Ortadoğu'da kimsenin kafasına göre milletlerin kaderiyle oynamasına müsaade etmeyeceğiz.' demiştir ve Türkiye bütün bunları söylediği 15 yıl boyunca hep susturulmak istenmiştir. 27 Nisan e-bildirisiyle, Gezi olaylarıyla, 6-7 Ekim hadiseleriyle, 17-25 Aralık darbeleriyle susturulmak istenmiştir."

 

Soylu, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra tırmandırılan terör ve istikrarsızlıkla susturulmak istendiğine işaret ederek, "DEAŞ'tan, Suriye'den gelen göç dalgasıyla susturulmak istenmiştir. En nihayetinde 15 Temmuz'da bu milletle onun evladı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti susturulmak istenmiştir." dedi.

 

Bütün bunlara milletin tek bir şeyle cevap verdiğini aktaran Bakan Soylu, "Millet her seferinde sandığa gitmiştir. Mili iradenin gücüne inanmış ve 50 gramlık oy pusulasıyla birlikte bu saydığım işleri ortaya koyan o karanlık iradeye sesini yükseltmiştir. 15 Temmuz'da sandıkla falan değil, bizzat kendi eliyle, bizzat bileğinin gücüyle tanklara, F-16'lara, o uçaklara, helikopterlere karşı çıplak elleriyle birlikte bu milletin kim olduğunu, namusunu nasıl koruyacağını ve namusunu, Türkiye üzerinde oyun kurmak isteyenlere karşı çıplak elleriyle nasıl müdafaa ve muhafaza edeceğini bu millet tarihi ve günüyle beraber göstermiştir." diye konuştu.

 

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24