Suriyeli Alradi ailesinden Kabahasanoğlu’na teşekkür ziyareti

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Alradi ailesi, çocuklarının eğitimi için kendilerine yardımcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Milli Eğitim personeline teşekkür etti.

Suriyeli Alradi ailesinden Kabahasanoğlu’na teşekkür ziyareti

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Alradi ailesi, Of’a yerleşerek yaşamını burada sürdürüyor.

 

Of’tan Suudi Arabistan’a mermer ticareti yapan Baba Üsame, anne İlham çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmamaları için çeşitli araştırmalar yapmış. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar sorunlarını taşımışlar. Mecit ve Melik adlı iki çocukları olan Alradi ailesi; gerek il gerekse bakanlık düzeyindeki yazışmalarını takip edip sorunlarını çözen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ilgi ve alakaları nedeniyle teşekkür ziyaretinde bulundular.

 

Çocuklarının eğitimden mahrum kalmayacak olması nedeniyle mutlu olduğunu ve mutluğunu da eşinin tercümanlığıyla ifade eden Üsame Alradi, “Çocuklarımızın eğitim hayatlarının devam etmesi için çeşitli araştırmalar yaptık. Ne yapacağımız konusunda kurumunuza müracaat etmemizi tavsiye ettiler. Bizler de sizlerin ilgi, alakanız ve tanıtımınız nedeniyle çocuklarımızı Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’na kaydettik. Allah razı olsun. Çocuklarımız hem eğitimden mahrum olmayacak, hem de dini eğitimlerini almış olacaklar. Bizler gerçekten bu ilgi ve alakanız için sizlere çok müteşekkiriz. Allah işlerinizde kolaylıklar versin” ifadelerini kullandı.

 

Gerek kurum ve gerekse şahıs olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Allah kimseyi yerinden, yurdundan etmesin. İnşallah Suriye’de işler düzelir de en kısa zamanda Suriyeli kardeşlerimiz memleketlerine dönerler. Sizler burada ülkemizin misafirlerisiniz gerek kurum olarak gerek şahıs olarak yapılması gerekeni yaptık ve bundan sonra da yapmaya çalışacağız. Sizin çocuklarınız artık bizim de çocuklarımız olmuştur. Diğer öğrenciler gibi onların en iyi şekilde eğitim almasına gayret göstereceğiz” diye konuştu.

 

Alradi çifti birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrıldı.

Of Ajans

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner81

banner22

banner21

banner24